13.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Η Πανσελινιώτικη Συνεργασία για την δίκη των 9 για το Αποπηγάδι

Ημερομηνία:

Από την Πανσελινιώτικη  Συνεργασία εκδόθηκε χθες η ακόλουθη ανακοίνωση:

Δικάζονται  στο μονομελές Πλημμελειοδικείο Καντάνου  σήμερα  16 Μαΐου  του και ώρα  9  ΟΙ  εννέα (9) κάτοικοι του Σελίνου  που αντιστέκονται χρόνια τώρα για να μη χαθεί το Αποπηγάδι   Βρέθηκαν στον «Αναβο» για να μη επιτρέψουν στην Εταιρεία  να καταπατήσει  την γη  και να αρπάξει το νερό και να μετατρέψει  το Αποπηγάδι σε ένα απέραντο βιομηχανικό πάρκο .

Συνελήφθηκαν   από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στις 21-4-2010 και δικάζονται  επειδή  τόλμησαν να αντισταθούν στην αυθαιρεσία των  πολυεθνικών  εταιρειών  που σε συνεργασία με  τις κυβερνήσεις των μνημονίων   σχεδιάζουν  την καταστροφή του περιβάλλοντος στο Αποπηγάδι  καταστρέφοντας  τον ορεινό όγκο   και τις περιουσίες τους .

Θεωρούμε ότι πρέπει να σταματήσει κάθε  δίωξη, είναι  αθώοι  διότι έπραξαν τα αυτονόητα  υπερασπίστηκαν  τον τόπος τους  που τους  τρέφει  και τους κρατά στη ζωή αιώνες τώρα

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναυάγιο στη Χρυσή: Δε φτάνουν οι θάλαμοι στα ψυγεία του νεκροτομείου για τους νεκρούς

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θα μεταφερθούν...

Το ΠΑΣΟΚ «φρενάρει» τον Τσίπρα

Με την παρουσίαση του βιβλίου του στην Αθήνα και το θέατρο...