19.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Η παρθενική κοινοβουλευτική ομιλία του Βασίλη Λεβέντη – Γιατί απογοητεύτηκε από την Βουλή; | Βίντεο

Ημερομηνία:

Την απόφασή του να μην παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση λόγω της συμμετοχής του Πάνου Καμμένου σε αυτήν απεκάλυψε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κατά την παρθενική ομιλία του στη Βουλή διαψεύδοντας έτσι τις φήμες που τον ήθελαν να προσεγγίζει εμμέσως τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Από την ώρα που ο κ. Τσίπρας διάλεξε τον κ. Καμμένο χωρίς να μου τηλεφωνήσει, δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης. Προτίμησε να μοιράσει τα λάφυρα. Ας τα μοιράσει λοιπόν να δούμε και πόσο θα κρατήσουν» δήλωσε κατηγορηματικά στη Βουλή εκφράζοντας για μία ακόμη φορά τη δυσαρέσκειά του για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο κ. Λεβέντης ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι ο ίδιος δεν είπε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση και εξαπέλυσε μάλιστα επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντας «λυπηρή» την ομιλία του. «Το πιο λυπηρό ήταν η ομιλία του Πρωθυπουργού. Αν τη συγκρίνεις με εκείνες του Σαμαρά, ήταν κατά 90% ίδιες. “Θα”, “θα”, “όλα θα γίνουν”» ανέφερε.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αφιέρωσε σημαντικό τμήμα της ομιλίας του στο θέμα του αριθμού των κυβερνητικών και βουλευτικών συμβούλων υποστηρίζοντας ότι αποτελεί μείζον ζήτημα.  «Θα θέσω σοβαρό θέμα για τους συμβούλους. Δεν θα το αφήσω έτσι. Θα ξεσκεπάσουμε την σαπίλα» είπε σε έντονο ύφος και προέβαλε τον ισχυρισμό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 750 συμβούλους. Στη συνέχεια, όμως, ο κ. Λεβέντης παραδέχθηκε ότι σκοπεύει να αξιοποιήσει και ο ίδιος τα κομματικά «προνόμια». «για ιεραπόστολους ψάχνετε; Είμαι βλάκας να μην τα πάρω;» δήλωσε αποστομωτικά ο κ. Λεβέντης.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=4VnoYiSeE4I”]

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ