29.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

Η Περιφέρεια Κρήτης έλαβε το πρώτο βραβείο καλύτερης αναρτημένης εργασίας στο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας

Ημερομηνία:

Το πρώτο πανελλήνιο βραβείο για την επιστημονική μελέτη που αφορά την εντομολογική επιτήρηση των πληθυσμών κουνουπιών στο νησί εξαιτίας της κλιματικής κρίσης κατά τη χειμερινή περίοδο 2023-2024 απέσπασε η Περιφέρεια Κρήτης. Η μελέτη της Περιφέρειας Κρήτης αξιολογήθηκε ανάμεσα σε 130 ελεύθερες ανακοινώσεις και αναρτημένες ανακοινώσεις, ως η καλύτερη.

Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Συνεδρίου Δημόσιας Υγείας 2024 στην Αθήνα, που διοργάνωσε για 25η χρονιά η Ελληνική Εταιρία Δημόσιας Υγείας, από τις 13 έως 15 Ιουνίου 2024 στη Σχολή Δημόσιας Υγείας ΠΑ.Δ.Α. Μάλιστα αποτελεί θεσμό για την εξέλιξη της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα και έχει αποτελέσει πυρήνα συζητήσεων και ανταλλαγής ιδεών για την επιστημονική κοινότητα.

Η Περιφέρεια Κρήτης είχε δυναμική παρουσία στο συνέδριο με πέντε εργασίες σε όλο το φάσμα της δημόσιας υγείας και συγκεκριμένα κλιματική αλλαγή, υγειονομικοί έλεγχοι, ταξιδιωτική ιατρική και αγωγή και προαγωγή υγείας.

Εξάλλου ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης παρουσίασε ως καλή πρακτική το πρωτοποριακό πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δρ. Αντώνης Παπαδάκης μετείχε ως προσκεκλημένος ομιλητής στη συνεδρία: «Μικροβιόκοσμος: Εργαλείο για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Το βραβείο, που παρέλαβε ο κ. Πιτσούλης, επιβεβαίωσε το αποτελεσματικό έργο της Περιφέρειας για τη διατήρηση και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού.

ekriti.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ