14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η Περιφέρεια Κρήτης στήριξε καλλιτέχνες μόνο του νομού Ηρακλείου!

Ημερομηνία:

Το σύνολο του ποσού του προγράμματος των 120.000 ευρώ που η Περιφέρεια Κρήτης έπρεπε να διαθέσει στους Κρητικούς καλλιτέχνες του νησιού κατέληξαν τελικώς σε 4 εταιρείες παραγωγής με έδρα το Ηράκλειο, αποκλείοντας έτσι το σύνολο των καλλιτεχνών απο τους υπόλοιπους νομους του νησιού.

Μάλιστα, όπως αναφέρει σε σειρά αναρτήσεών του ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μανούσακας τα χρήματα κατέληξαν στις εταιρείες με απευθείας ανάθεση, σύμφωνα με τη διαύγεια ενώ σημειώνει ότι δύο εκ των εταιρείων έχουν και το ίδιο ΑΦΜ.

Στην πρώτη ανάρτηση ο κ. Μανούσακας θέτει τα παρακάτω ερωτήματα:

1. Απευθύνατε πρόσκληση σε όλη την Κρήτη για να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες και να δηλώσουν συμμέτοχή ;
2. Με ποια κριτήρια επιλέχτηκαν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση αυτή ;
3. Συμμετείχαν καλλιτέχνες από άλλη περιφερειακή ενότητα της Κρήτης πλην της ΠΕ Ηρακλείου ;
4. Παρακαλώ όπως μας προσκομίσετε λίστα με τα ονόματα των καλλιτεχνών και τα ποσά που έλαβαν.
5. Γιατί η εν λόγω εκδήλωση δεν έγινε σε όλη την Κρήτη αναλογικά ώστε να μοιραστούν τα χρήματα σε όλη την Κρήτη ;
6. Θα υπάρξει και άλλο σχετικό πρόγραμμα για την υπόλοιπη Κρήτη στο μέλλον , ώστε να συμμετέχουν και άλλα μουσικά παραδοσιακά σχήματα σε ανάλογη ενίσχυση ;

Ενω με δεύτερη ανάρτησή του ο κ. Μανούσακας αναφέρει τα εξής:

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κατέθεσα την παρακάτω επερώτηση προς τον κ. Περιφερειάρχη.

Απάντηση από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη δεν έλαβα !

Προς ενημέρωση σας, το πόσο έφτασε τις 120.000€, δόθηκε σε 4 εταιρείες παραγωγής με έδρα το Ηρακλειο ,οι δυο από αυτές με το ίδιο ΑΦΜ, ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ , σύμφωνα με την διαύγεια.

Ενώ μπορούσαν να μοιράσουν αναλογικά το πόσο αυτό σε κάθε Νομό της Κρήτης , προτίμησαν να μείνει εντός ΠΕ Ηρακλείου , και όσον αφορά τις εταιρείες παραγωγής , όσο και τους καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα. Κανένα σκέλος της επερώτησης μου δεν απαντήθηκε ουσιαστικά. Και δεν συμμετείχαν καλλιτεχνικά σχήματα από όλη την Κρήτη.

Το τονίζω αυτό γιατί τώρα δυο χρόνια συμμετοχής στο Περιφερειακό Συμβούλιο ακούω για ενιαία περιφέρεια αλλά ακόμα μια φορά δεν το είδαμε αυτό”.

Το επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι στην ερώτηση αν θα υπάρξει κι άλλο σχετικό πρόγραμμα με ανάλογη χρηματοδότηση και στήριξη καλλιτεχνών στην υπόλοιπη Κρήτη, απάντηση εκ μέρους του κ. Φασουλάκη δεν υπήρξε!

Το θέμα λοιπόν είναι αρκετά σοβαρό και πέραν των όσων ειπώθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο απαιτούνται συγκεκριμένες απαντήσεις εκ μέρους, πιθανότατα, του ίδιου του Σταύρου Αρναουτάκη. Αν υπάρχουν απαντήσεις…

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ