17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Η Περιφέρεια Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) παρουσιάζουν τον Ψηφιακό Ιστορικό Χάρτη της Επανάστασης του 1821 στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, στις 18:00, στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Ηρακλείου

Η Περιφέρεια Κρήτης παρουσιάζει το καινοτόμο εκπαιδευτικό έργο με τίτλο «Παραγωγή ψηφιακού εκπαιδευτικού φακέλου για την επανάσταση του 1821 στην Κρήτη», που υλοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Η παρουσίαση θα λάβει χώρα την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, στις 18:00, στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Ηρακλείου.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς, Έφη Κουτεντάκη, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Στέλλα Αρχοντάκη, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Μανόλης Καρτσωνάκης, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Έρευνας.

Η εκπαιδευτική δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Ο ψηφιακός ιστορικός χάρτης φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης (https://1821.crete.gov.gr) και φέρει σημειωμένα τα επαναστατικά γεγονότα κατά τόπους. Επιλέγοντας τους «επαναστατικούς τόπους» του χάρτη, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι μαθήτριες αποκτούν πρόσβαση σε σύντομα κείμενα, για κάθε επαναστατικό γεγονός, οπτικοακουστικό υλικό και σε σχετικές ιστορικές πηγές.

Το περιεχόμενο του διδακτικού φακέλου είναι συμβατό με το αναλυτικό πρόγραμμα Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς αναφέρεται στη διδασκαλία αντίστοιχων διδακτικών ενοτήτων των σχολικών εγχειριδίων ιστορίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ