26.8 C
Chania
Wednesday, July 3, 2024

Η Περιφέρεια συμμετέχει σε συνέδριο για την Διαμεσογειακή συνεργασία στη Ρώμη

Ημερομηνία:

Για την οικοδόμηση μιας ευρείας συνεργασίας στη Μεσόγειο η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει σε ένα πολύ ενδιαφέρον και ελπιδοφόρο συνέδριο που διοργανώνεται από την Ιταλική Προεδρεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (β΄εξάμηνο 20140 με τη συνδρομή της Περιφέρειας Ρώμης (Lazio), τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό των Παράκτιων Περιφερειών ( CRPM-CPMR) και από την PLATFORMA (την ευρωπαική φωνή των τοπικών και περιφερειακών αρχών για την ανάπτυξη).Θέμα του συνεδρίου είναι «Διαμεσογειακή Συνεργασία» και η συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων στη Διαμεσογειακή Συνεργασία πραγματοποιείται στη Ρώμη 10-11-12 Νοεμβρίου 2014. Η Περιφέρεια Κρήτης που έχει λάβει επίσημη πρόσκληση για τη συμμετοχή της, εκπροσωπείται από το Γιώργο Αλεξάκη Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για τις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σχέσεις.

Οι σύνεδροι που λαμβάνουν μέρος εκπροσωπούν τοπικές και Περιφερειακές αρχές, κρατικές αρχές, μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης στη Μεσόγειο, αλλά και χώρες που είναι σε προενταξιακή διαδικασία και υποψήφιες χώρες, τόσο από τη Βόρεια Ακτή όσο και από τη Νότια Ακτή της Μεσογείου. Επίσης συμμετέχουν εκπρόσωποι ευρωμεσογειακών οργανισμών και εκπρόσωποι φορέων από όλη τη Μεσόγειο αλλά και όσοι είχαν πάρει μέρος στα προγράμματα MED της προηγούμενης περιόδου.

Επί δεκαετίες η Μεσόγειος γίνεται μια σύνθετη κοινωνικό-οικονομική θεσμική και πολιτική περιοχή διαρκώς εξελισσόμενη, με μεγάλη ποικιλία και διαφοροποίηση θεσμών, στρατηγικών και πολιτικών. Η ρευστή κατάσταση επηρεάζει τις διαστάσεις (οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική) της αειφόρου ανάπτυξης στη Μεσόγειο. Η οικοδόμηση μιας ευρείας Συνεργασίας στη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια είναι το κυρίαρχο θέμα συζήτησης στο συνέδριο, λαμβάνοντας υπόψη και τους ακόλουθους παράγοντες : την κλιματική αλλαγή και τις εμφανείς επιπτώσεις της στην Μεσόγειο καθώς και την ενέργεια. Επίσης θα εξεταστεί η Διαμεσογειακή Συνεργασία υπο το πρίσμα και το περιεχόμενο της νέας agenda Global Post 2015 Development Agenda , που έχει θέσει ο ΟΗΕ για τα επόμενα έτη.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φ. Παρασύρης: «Επιτέλους να σταματήσει το σίριαλ με τον διαγωνισμό των φωτοβολταϊκών στην Κρήτη και την Πελοπόννησο»

Ανακοίνωση Φραγκίσκου Παρασύρη, Βουλευτή Ηρακλείου και υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Ενέργειας...

ΟΕΕ Δυτικής Κρήτης: Ανάγκη να επανέλθει η λογική – Προσοχή στα εξοντωτικά πρόστιμα!

Κάλεσμα για επαναφορά στη λογική απευθύνει h Διοίκηση του...

Δημ. Ανθούσης για συγχωνεύσεις σχολείων: Tα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πλατανιά κ. Δημήτρης...