19.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Η Πολωνία «γκρεμίζει» τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας – Με πρόφαση την τρομοκρατία δε δέχεται πρόσφυγες

Ημερομηνία:

Η Πολωνία είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ που αρνείται να φιλοξενήσει πρόσφυγες στο έδαφός της, ανατρέποντας στην πράξη τη συμφωνία Ευρώπης-Τουρκίας.

Την ανακοίνωση έκανε, μέσω τηλεοπτικής της συνέντευξης, η πρωθυπουργός της χώρας, Μπεάτα Σίντλο. «Μετά από όσα συνέβησαν στις Βρυξέλλες, δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή να πούμε ότι είμαστε σύμφωνοι να δεχτούμε οποιαδήποτε ομάδα μεταναστών», δήλωσε η ίδια.

Την ίδια στιγμή, το CNBC εκτιμά ότι οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες δυσχεραίνουν τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από την ελληνική κυβέρνηση, καθώς ολοένα και περισσότερες χώρες εμφανίζονται απρόθυμες να δεχθούν την άφιξη προσφύγων σε περιοχές τους.

Το άρθρο κάνει αναφορά και στην επαφή του Αλέξη Τσίπρα με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. Επίσης, υποστηρίζει ότι ο κόσμος στην Ελλάδα έχει αρχίσει να ανησυχεί ότι ακραίοι τζιχαντιστές ενδέχεται να περιλαμβάνονται στις τάξεις των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα, άποψη που έχει απορρίψει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Τέλος, το CNBC καταγράφει τις αντιδράσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου, σύμφωνα με τον οποίο οι πρόσφυγες δεν είναι ευπρόσδεκτοι, καθώς οι παραδόσεις και η θρησκεία τους είναι ασύμβατες με τον ελληνικό πληθυσμό.

koolnews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ