20.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

«Η Προίκα του Μωρού» για τις νέες μητέρες στον Δήμο Χανίων – Δικαιολογητικά και τρόποι συμμετοχής στο πρόγραμμα

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Χανίων ανακοινώνει τη συμμετοχή του στη δράση της Περιφέρειας Κρήτης, με τίτλο «Η Προίκα του Μωρού», στο πλαίσιο του Κοινωνικού Προγράμματος για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ξεκινούν την υλοποίηση της  κοινωνικής δράσης υπερτοπικού χαρακτήρα.

Η συγκεκριμένη δράση πρόκειται να συμβάλει στην ενίσχυση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και στη δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος για τις οικογένειες που θα διασφαλίζει την υγιεινή διαβίωση και την πλήρη ανάπτυξή των παιδιών τους.

Η  διανομή των βρεφικών ειδών για τις γυναίκες κατοίκους του Δήμου Χανίων θα πραγματοποιηθεί κατόπιν συνεργασίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων.

Απαραίτητη και μοναδική προϋπόθεση για την  ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ότι οι δικαιούχες θα πρέπει να είναι ωφελούμενες του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και πρόκειται να  γεννήσουν κατά έτος 2022 σε δημόσιο νοσοκομείο.

Με το πακέτο της «Προίκας του Μωρού», παρέχονται δωρεάν καθορισμένα, βασικά είδη φροντίδας και υγιεινής για τις ανάγκες των βρεφών και συγκεκριμένα: ένα λίκνο, σετ σεντόνια λίκνου, κουβέρτα αγκαλιάς, σελτεδάκια, φορμάκια, εσώρουχα ολόσωμα, πάνες, λαβέτες, μπουρνουζοπετσέτες, σετ περιποίησης και ένα παιχνίδι ύπνου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τη διαδικασία υποβολής της αίτησης, καθώς και για τα απαιτούμενα δικαιολογητικάστο: https://bit.ly/3A7gXzb, ενώ για οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν να επικοινωνούν κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων 2821341695.

Η δράση χρηματοδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό της Περιφέρειας Κρήτης και αποσκοπεί στην άμβλυνση της υλικής αποστέρησης και στον περιορισμό του κινδύνου φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού των οικογενειών και των παιδιών που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...