19.8 C
Chania
Tuesday, October 8, 2024

Η προσφορά του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης

Ημερομηνία:

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης και της μεταρρύθμισης του Κοινωνικού Κράτους, ώστε να ανταποκρίνεται στις δύσκολες προκλήσεις, αναπτύχθηκε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης.Ο φορέας αυτός δημιουργεί πρωτίστως ένα δίκτυ ασφαλείας για τους πλέον αδύναμους, τους κοινωνικά αποκλεισμένους, εκείνους που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και παράλληλα στοχεύει σε ένα ευεργετικά ευέλικτο, καλά στοχευμένο, δίκαιο και λειτουργικό πλέγμα υπηρεσιών και παροχών, ώστε να αντιμετωπιστούν όλες οι ευπαθείς ομάδες, μέσα από ένα εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης (Κ.Κ.Π.Π.Κ.) είναι  Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Έχει έδρα το Δήμο Ηρακλείου και αποτελείται από επτά (7) αποκεντρωμένες υπηρεσίες (Παραρτήματα):

1. Παράρτημα ΑΜΕΑ Χανίων
2. Παράρτημα Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων
3. Παράρτημα ΑΜΕΑ Ρεθύμνου
4. Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Ηρακλείου (κτίριο Ηρακλείου και κτίριο Πόμπιας)
5. Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Ηρακλείου
6. Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Λασιθίου
7. Παράρτημα ΑΜΕΑ Λασιθίου.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΜΕΑ ΧΑΝΙΩΝ
Σκοπός είναι η κλειστή και ανοικτή περίθαλψη (διαμονή, διατροφή, ένδυση, υπόδηση, νοσηλεία, ιατροφαρμακευτική κάλυψη, φυσική αποκατάσταση, κοινωνική επανένταξη, ψυχοκοινωνική υποστήριξη) ηλικιωμένων ατόμων και ατόμων που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις, με κινητικά ή νοητικά προβλήματα, με ολική ή μερική αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης. Ταυτόχρονα υλοποιούνται κοινωνικά, εθελοντικά και ψυχαγωγικά προγράμματα, καθώς και προγράμματα απασχόλησης, κοινωνικοποίησης, επαγγελματικής κατάρτισης και αποκατάστασης, Βοήθειας –  Νοσηλείας στο Σπίτι και Ημερήσιας Φροντίδας.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΧΑΝΙΩΝ      
Στο Παράρτημα φιλοξενούνται παιδιά και νέοι που φοιτούν στην Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με σκοπό την προστασία, μόρφωση και επαγγελματική εκπαίδευση αρρένων που αποδεδειγμένα είναι απροστάτευτα ή στερούνται επαρκούς οικογενειακής φροντίδας, ηλικίας 5-24 ετών. Στα παιδιά δικαιολογείται κάθε δαπάνη που κρίνεται σκόπιμη για την υγιεινή και άνετη διαβίωσή τους, την ευπρεπή εμφάνιση, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και την καλλιέργεια των ταλέντων τους, την ψυχαγωγία και γενικά για κάθε τι που θα συμβάλλει στην υγιή ψυχοσωματική τους ανάπτυξη και εκπαίδευση. Επίσης, το Παράρτημα στηρίζεται σε ένα ευρύτατο και αξιόλογο δίκτυο εθελοντών.

Εν κατακλείδι, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης εργάζεται προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης του παρεχόμενου συστήματος φροντίδας, που αποβλέπει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των υφιστάμενων δυσκολιών και την αξιοποίηση των αναδυόμενων ευκαιριών, μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όσων εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες του.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΣΑΝΤΗΡΑΚΗ ΕΛΕΝΗ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ