23.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου απαντά στον Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης για την υπόθεση του νεκρού σκύλου στα Φλώρια

Ημερομηνία:

Με επιστολή της, η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας απαντά στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης κ. Λαγουδάκη σχετικά με την υπόθεση του νεκρού σκύλου στα Φλώρια και τις ενέργειες της αστυνομίας.

Γράφει η κ. Μπομπολάκη:

Κύριε Γενικέ,

Κατ αρχήν να σας ευχαριστήσουμε για την απάντησή σας στην ηλεκτρονική μας επιστολή της 29/1/2017  για την υπόθεση του σκύλου στα Φλώρια ,που πέθανε αβοήθητο απο το δριμύ ψύχος .

Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει αντίστοιχη απάντηση απο την αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων .

Επιτρέψτε μας όμως σας παρακαλούμε να σταθούμε στην ουσία της υπόθεσης και όχι στον τύπο , ότι δεν βρέθηκε σκυλί  και να επιμείνουμε στην διαλεύκανση της υπόθεσης  και στην απονομή δικαιοσύνης για το θάνατο του ζώου.

Σύμφωνα λοιπόν με τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου και τις φωτογραφίες ασφαλώς και υπήρξε σκυλί νεκρό στο σημείο ,  το οποίο απομακρύνθηκε  πάραυτα απο τον εγκληματία  ιδιοκτήτη του – βοσκό  μετά τα δημοσιεύματα .

Η απάντηση , ότι δεν βρέθηκε σκυλί ουδόλως  μας ικανοποιεί .

Θα σας παρακαλέσουμε για μια ακόμη φορά να δώσετε εντολή στο τοπικό αστυνομικό τμήμα να βρει τον ιδιοκτήτη του άτυχου ζώου , ώστε να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του .

Θα τονίσουμε δε για μια ακόμη φορά  οτι είναι αδιανόητο και δεν τιμά την  ελληνική  αστυνομία σε μια σταλιά τόπο με 5-10 κτηνοτρόφους ΄και ελάχιστους κατοίκους  η αστυνομία να ισχυρίζεται , ότι δεν μπορεί να βρει τον ιδιοκτήτη .

Είμαστε σίγουροι , οτι  μπορεί , εκτός κι αν δεν θέλει .

Και η υπόθεση αυτή   ,όπως τόσες και τόσες ,έχει κάνει το γύρο της Ευρώπης , το νησί δυσφημείται για πολλοστή φορά  και η ελληνική αστυνομία , απαντά οτι δεν μπορεί να βρει τον ιδιοκτήτη ή οτι δεν ανευρέθη το σκυλί.

Αναρωτιόμαστε , αν θα λαμβάναμε την ίδια απάντηση , αν στη θέση του ζώου βρισκόταν ένας άνθρωπος ;

Αν κατ αυτό το τρόπο η ΕΛ.ΑΣ στο νησί  πράττει και  αδιαφορεί για το τραγικό θάνατο ενός πλάσματος τότε δεν κατανοούμε πως η παρότρυνση και οι εντολές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη  και της ΕΛ.ΑΣ κεντρικά για πάταξη του  φαινομένου της κακοποίησης των ζώων , θα λάβει σάρκα και οστά .

Αναμένουμε απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματά μας και κυρίως  αναμένουμε να βρεθεί ο δράστης της αποτρόπαιας αυτής πράξης .

Προς διευκόλυνσή σας σας αποστέλλουμε την αρχική μας επιστολή:

Διαβάσαμε στον παρακάτω ιστότοπο την είδηση του θανάτου ενός σκύλου στα Φλώρια Κισσάμου απο το κρύο.

Δυστυχώς την περίοδο του χιονιά και των πολικών θερμοκρασιών στο νομό μας πέθαναν πολλά νεογέννητα ζώα , σκυλιά και γατιά ,εγκαταλελειμμένα στην τύχη τους αλλά προφανώς και ενήλικα , όπως το σκυλί του ρεπορτάζ.

Ένδειξη μιας απίστευτης ανθρώπινης σκληρότητας και ενός πολιτιστικού επιπέδου  εν έτει 2017, που αγγίζει τις πολικές θερμοκρασίες, που ζήσαμε

Παρακαλούμε, όπως δώσετε εντολή να βρεθεί  οπωσδήποτε ο ιδιοκτήτης του και υποστεί τις  ποινικές συνέπειες της πράξης του , αλλά και βεβαιωθούν  το διοικητικό  πρόστιμο των 30.000 ευρώ  αλλά και τα υπόλοιπα πρόστιμα ..

Πιθανή ένσταση , ότι είναι άγνωστος ο ιδιοκτήτης και ο κόσμος δεν μιλάει , είμαστε σίγουροι , ότι δεν θα προβληθεί και ότι η αστυνομία έχει τα μέσα και θα κάνει το καθήκον της , ώστε να τον εντοπίσει.

Αναμένουμε νέα σας και σας ευχαριστούμε,

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...