16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η πρώτη κίνηση της Κωνσταντοπούλου: Σύσταση της επιτροπής για γερμανικές αποζημιώσεις με αυξημένες αρμοδιότητες

Ημερομηνία:

Μόλις ο προεδρεύων της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης, ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της εκλογής της νέας προέδρου της Βουλής, οι περισσότεροι βουλευτές σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκρότησαν τη νέα Πρόεδρο, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στη συνέχεια εκείνη, ανέβηκε στο προεδρείο για να… παραλάβει τα καθήκοντά της.

Στην ομιλία της, αφού ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός πως την πρότεινε για τη θέση του Προέδρου της Βουλής αλλά και τον πρόεδρο και την Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η κα Κωνσταντοπούλου ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Γιάννη Τραγάκη, τους βουλευτές των κομμάτων που την ψήφισαν αλλά και εκείνους που την καταψήφισαν.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου αμέσως μετά ανέβηκε στο βήμα του Προέδρου της Βουλής και απηύθυνε την πρώτη της ομιλία προς το Σώμα.

Εκεί, αφού επεσήμανε τις αρχές και τις αξίες του δημοκρατικού πολιτεύματος, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που την πρότειναν για το αξίωμα, όπως και τους Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά και τον απερχόμενο πρόεδρο Βαγγέλη Μεϊμαράκη που ανέλαβε, όπως είπε, την πρωτοβουλία για μία ουσιαστική παράδοση-παραλαβή των καθηκόντων του. Ευχαρίστησε επίσης τον Γιάννη Τραγάκη που έφερε εις πέρας την χθεσινή και σημερινή διαδικασία, τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων που την ψήφισαν, αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν στην διαδικασία, καθώς, τόνισε σημασία έχει η συμμετοχή.

Επίσης, κατά την πρώτη της ομιλία η κ. Κωνσταντοπούλου, τόνισε πως αποτελεί δέσμευσή της να επανέλθει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας πως πρώτος ο πρωθυπουργός θα δώσει το παράδειγμα.

Ακόμα, η νέα πρόεδρος της Βουλής, κατά την μακροσκελή ομιλία της, δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνονται πλέον δεκτές εκπρόθεσμες και άσχετες τροπολογίες, ούτε νομοσχέδια εκατοντάδων σελίδων ή Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η διακομματική επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις, που συστάθηκε με ομόφωνη σύμπραξη όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων είναι το έργο της προηγούμενης Βουλής για το οποίο πρέπει να είμαστε όλοι περήφανοι, είπε η νέα πρόεδρος. Τόνισε πως η επιτροπή λειτούργησε υποδειγματικά υπό τον κύριο Τζαβάρα και πως θα συγκροτηθεί τάχυστα και θα αναβαθμιστεί, καθώς είναι «εθνικό καθήκον, η επιστροφή του εθνικού, ιστορικού και οικονομικού χρέους απέναντι στην πατρίδα».

Ολοκληρώνοντας την πρώτη της ομιλία, που κράτησε περίπου μισή ώρα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αστειεύτηκε λέγοντας πως η θέση του προέδρου «δεν είναι φτιαγμένη για αριστερόχειρες» και γελώντας διευκρίνισε «δεν είπα για αριστερούς»!

Όπως ανακοίνωσε η κυρία Κωνσταντοπούλου, η ολομέλεια θα συνεδριάσει στις 18:30 το απόγευμα για την εκλογή αντιπροέδρων, κοσμητόρων και γραμματέων του Σώματος.

madata.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ