15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η Ρωσία αναγνώρισε την Άνιες ως προσωρινή πρόεδρο της Βολιβίας θεωρεί ότι η κατάσταση ισοδυναμεί με πραξικόπημα

Ημερομηνία:

Την ίδια ώρα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η Μόσχα θεωρεί ότι η κατάσταση στη Βολιβία ισοδυναμεί με πραξικόπημα.

Η Μόσχα αναγνωρίζει την πρώην δεύτερη αντιπρόεδρο της Γερουσίας της Βολιβίας Τζανίνε Άνιες ως προσωρινή πρόεδρο της χώρας της Λατινικής Αμερικής, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι η Ρωσία συνεχίζει να ανησυχεί για την πολιτική κρίση στη Βολιβία, υπογραμμίζοντας ότι η Μόσχα ανησυχεί για την έλλειψη κοινοβουλευτικής απαρτίας.

«Σημειώσαμε επίσης ότι την ώρα της έγκρισής της δεν υπήρχε απαρτία στο κοινοβούλιο, που απαιτείται. Είναι σαφές ότι θα εκληφθεί ως επικεφαλής της Βολιβίας μέχρι να εκλεγεί νέος πρόεδρος και αυτό αποτελεί εσωτερική υπόθεση της Βολιβίας» πρόσθεσε.

Ο πρώην πρόεδρος Έβο Μοράλες εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, αντιμετωπίζοντας την πίεση του στρατού και της αστυνομίας εν μέσω μαζικών διαδηλώσεων κατά της επανεκλογής του στις εκλογές της 20ης Οκτωβρίου.

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...