15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η Ρωσία απειλεί Φινλανδία και Σουηδία – “Θα υπάρξει απάντηση εάν ενταχθούν στο ΝΑΤΟ”

Ημερομηνία:

Νέες απειλές αυτή τη φορά κατά της Φινλανδίας και της Σουηδίας εξαπολύει η Ρωσία. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα προειδοποίησε ότι η ένταξη είτε της Φινλανδίας είτε της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ «θα πυροδοτήσει σοβαρή απάντηση από τη Μόσχα».

«Η Φινλανδία και η Σουηδία δεν πρέπει να βασίζουν την ασφάλειά τους βλάπτοντας την ασφάλεια άλλων χωρών», είπε η Ζαχάροβα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Σαφώς [η] ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, το οποίο είναι πρώτα και κύρια μια στρατιωτική συμμαχία, θα είχε σοβαρές στρατιωτικοπολιτικές επιπτώσεις που θα απαιτούσαν απάντηση από τη χώρα μας», ανέφερε.

«Σκοπός της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στο Ντονμπάς είναι η προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί κακοποίηση και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου εδώ και οκτώ χρόνια» υποστήριξε  η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών

«Ένα άλλο καθήκον της επιχείρησης είναι να φέρει το καθεστώς των ανδρείκελων που ήρθε στην εξουσία το 2014 σε ένα αντισυνταγματικό πραξικόπημα ενώπιον της δικαιοσύνης για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν αυτά τα χρόνια εναντίον αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και να πραγματοποιήσει την αποστρατικοποίηση και αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας» δήλωσε δε.

Σημειώνεται ότι παρότι η Φινλανδία συνεργάζεται με την Βορειοατλαντική συμμαχία σε ορισμένα θέματα και συμμετέχει στη σημερινή συνεδρίαση του σώματος στις Βρυξέλλες, εντούτοις δεν έχει προσχωρήσει επίσημα στο μπλοκ.

Τον περασμένο μήνα, η πρωθυπουργός Σάνα Μάριν είπε ότι είναι «πολύ απίθανο» η Φινλανδία να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια της θητείας της.

enikos.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...