15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η Ρωσία αρνείται ότι οι πύραυλοι που έπληξαν την Πολωνία δεν ήταν ρώσικοι

Ημερομηνία:

Η Ρωσία δεν έχει πραγματοποιήσει κανένα πλήγμα κατά στόχων κοντά στα Πολωνο-Ουκρανικά σύνορα, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα, μετά από αναφορές για πύραυλο που έπληξε το χωριό Πρζεβόντοφ και σκότωσε δύο πολίτες.

Ορισμένα δυτικά μέσα ενημέρωσης και πολιτικοί υποστήριξαν ότι η Ρωσία ευθύνεται για το περιστατικό. Ωστόσο, δεν έχουν παρασχεθεί στοιχεία που να υποστηρίζουν τέτοιους ισχυρισμούς.

Θραύσματα πυραύλων, φωτογραφίες των οποίων δημοσιεύτηκαν από πολωνικά μέσα ενημέρωσης στη σκηνή, «δεν έχουν καμία σχέση με ρωσικά όπλα», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι δηλώσεις πολωνικών ΜΜΕ και αξιωματούχων σχετικά με τους υποτιθέμενους «ρωσικούς» πυραύλους που έπεσαν στην περιοχή του χωριού Przewodow είναι «μια σκόπιμη πρόκληση προκειμένου να κλιμακωθεί η κατάσταση», πρόσθεσε ο ρωσικός στρατός.

Η Πολωνία συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής της ασφάλειας το απόγευμα της Τρίτης μετά από αναφορές ότι τουλάχιστον δύο άμαχοι σκοτώθηκαν όταν ένας ή περισσότεροι πύραυλοι έπληξαν το χωριό στην περιοχή Λούμπλιν, ακριβώς απέναντι από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Ενώ το AP ανέφερε ότι ρωσικοί πύραυλοι είχαν περάσει στην Πολωνία, επικαλούμενος έναν ανώνυμο «ανώτερο αξιωματούχο των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ», το Πεντάγωνο αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό.

«Μπορώ να σας πω ότι δεν έχουμε καμία πληροφορία αυτή τη στιγμή για να επιβεβαιώσουμε αυτές τις αναφορές και το εξετάζουμε περαιτέρω», είπε στους δημοσιογράφους ο ταξίαρχος της Πολεμικής Αεροπορίας Πάτρικ Ράιντερ, όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό στο Πρζεβόντοφ.

Ο εκπρόσωπος της πολωνικής κυβέρνησης Πιότρ Μιούλερ κάλεσε τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό «να μην δημοσιεύουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες».

Αξιωματούχοι από τα κράτη της Βαλτικής κατηγόρησαν τη Ρωσία και ισχυρίστηκαν ότι η Πολωνία θα έπρεπε να επικαλεστεί το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ ως αντίποινα. Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία για «τρομοκρατία» και είπε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να «δράσει» εναντίον αυτής της «επίθεσης στη συλλογική ασφάλεια».

rt.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...