20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

«Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Γερμανία για παραγωγή και διανομή του Sputnik V»

Ημερομηνία:

Το Sputnik V είναι το πρώτο εγγεγραμμένο εμβόλιο στον κόσμο κατά της πανδημίας του κορονοϊού, με επιβεβαιωμένη αποτελεσματικότητα στο 91,6%.

Η Ρωσία εκφράζει την ετοιμότητά της να συνεργαστεί με τους Γερμανούς εταίρους τόσο στη διανομή όσο και στην παραγωγή του εμβολίου της Μόσχας κατά της COVID-19, το γνωστό Sputnik V.

Αυτό έκανε γνωστό ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντένις Μαντούροφ, ο οποίος επανέλαβε πως η Μόσχα έχει καταβάλει ήδη αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) για άμεση καταχώριση του ρωσικού εμβολίου.

«Σε γενικές γραμμές, η Ρωσία είναι ανοιχτή σε βιομηχανικές συνεργασίες και είναι πρόθυμη να βοηθήσει στην παραγωγή του Sputnik V σε άλλες χώρες. Έχουμε ήδη συμφωνίες με τη Βραζιλία, την Ινδία, τη Νότια Κορέα, την Κίνα, τη Λευκορωσία, το Καζακστάν» σημείωσε ο Ρώσος υπουργός.

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων υπέβαλε αίτηση για εγγραφή του Sputnik V στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Ιανουαρίου, με τον εκπρόσωπο της Γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, να επισημαίνει πως το Βερολίνο και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V μετά την έγκρισή του.

Το Sputnik V εγκρίθηκε σε περισσότερες από 25 χώρες, διανέμεται ενεργά και σε ορισμένες χώρες έχουν ήδη ξεκινήσει μαζικοί εμβολιασμοί.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ