15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η Ρωσία εξηγεί τι σημαίνουν πραγματικά τα δάνεια για όπλα που θα δώσουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία

Ημερομηνία:

Τα δάνεια δεν είναι δωρεάν και γενιές Ουκρανών θα πληρώσουν για τα όπλα που θα προμηθεύσει η Ουάσιγκτον στο Κίεβο στο πλαίσιο του προγράμματος, είπε ο Vyacheslav Volodin, ομιλητής της Ρωσικής Κρατικής Δούμας.

Την Πέμπτη, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε τον «νόμο δανεισμού για την προστασία της δημοκρατίας της Ουκρανίας», ο οποίος διευκολύνει την Ουάσιγκτον να στείλει όπλα στην Ουκρανία εν μέσω της σύγκρουσής της με τη Ρωσία. Ωστόσο, αυτές οι παραδόσεις εξαρτώνται από το ότι το Κίεβο θα πρέπει να πληρώσει για την «επιστροφή και την αποζημίωση και την αποπληρωμή για αμυντικά είδη που δανείστηκαν ή μισθώθηκαν». Το νομοσχέδιο δανεισμού-μίσθωσης, το οποίο τώρα χρειάζεται μόνο την υπογραφή του Τζο Μπάιντεν, είναι κατι διαφορετικο από τις συνεχιζόμενες προσπάθειες του Λευκού Οίκου να εξοπλίσει την κυβέρνηση του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky με όπλα από τα αποθέματα του Πενταγώνου.

«Τα κίνητρα της Ουάσιγκτον είναι ξεκάθαρα», έγραψε ο Volodin στο Telegram.  Η μίσθωση δανείων στην Ουκρανία «θα οδηγήσει στην αύξηση των κερδών των αμερικανικών αμυντικών εταιρειών κατά πολλές φορές».

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου υπενθύμισε τα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου όταν η Σοβιετική Ένωση είχε λάβει στρατιωτικό υλικό από τις ΗΠΑ στο πλαίσιο ενός παρόμοιου συστήματος δανεισμού-μίσθωσης.

«Περιγράφεται ως βοήθεια από τους συμμάχους», αλλά η ΕΣΣΔ, η οποία έχασε 27 εκατομμύρια ζωές πολεμώντας τους Ναζί, έπρεπε να επιστρέψει αυτά τα χρέη και πλήρωνε επί για δεκαετίες,  στέλνοντας την πλατίνα, τον χρυσό και την ξυλεία της στην Αμερική ως μέρος αμοιβαίων διακανονισμών ,  είπε.

«Οι πληρωμές ολοκληρώθηκαν μόλις 61 χρόνια μετά τη Μεγάλη Νίκη, το 2006», επεσήμανε.

Το Lend-lease είναι βασικά ένα δάνειο εμπορευμάτων και «όχι φθηνό» , προειδοποίησε. «Πολλές μελλοντικές γενιές Ουκρανών πολιτών πρόκειται να πληρώσουν» για τα όπλα, τα πυρομαχικά και τις προμήθειες τροφίμων που θα παραδώσει η Ουάσιγκτον.

Συμφωνώντας στο σχέδιο μίσθωσης γης, «ο Ζελένσκι οδηγεί τη χώρα σε ένα φαύλο κύκλο χρέους και εξάρτησης», επέμεινε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ