19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η Ρωσία προειδοποιεί:”Οι ενέργειες των ΗΠΑ οδηγούν σε κλιμάκωση του πολέμου με απρόβλεπτες συνέπειες”!

Ημερομηνία:

Οι προκλητικές ενέργειες των ΗΠΑ στην Ουκρανία αναπόφευκτα θα οδηγήσουν σε κλιμάκωση, οι συνέπειες της οποίας μπορεί να είναι απρόβλεπτες, δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανατόλι Αντόνοφ, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ουάσιγκτον.

«Παρά τις προειδοποιήσεις μας, το σύστημα αεράμυνας “Patriot” θα σταλεί στο Κίεβο. Ωστόσο, η χώρα δεν έχει ειδικούς να συνεργαστούν μαζί τους. Άρα, αυτοί θα είναι Αμερικανοί ειδικοί; Ή πολίτες άλλης χώρας του ΝΑΤΟ; Δεν μπορούν παρά να συνειδητοποιήσουν οι Δυτικοί ότι τα όπλα καταστρέφονται συστηματικά από τον στρατό μας. Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουν πολύ καλά τι τύχη μπορεί να αντιμετωπίσει το προσωπικό που επανδρώνει αυτά τα συγκροτήματα στο έδαφος της Ουκρανίας», δήλωσε.

«Θέλω να τονίσω ότι έχουμε επανειλημμένα προσπαθήσει και προσπαθούμε να επικαλεστούμε την κοινή λογική σε όλα τα επίπεδα. Τονίστηκε ότι οι προκλητικές ενέργειες των ΗΠΑ οδηγούν σταθερά σε μια κλιμάκωση, τις συνέπειες της οποίας δεν μπορούν καν να φανταστούν, οι συζητήσεις για την υποθετική προμήθεια πυραύλων ATACMS και UAV μεγάλης εμβέλειας σε Ουκρανούς είναι βαθιά ανησυχητικές», πρόσθεσε ο Αντόνοφ.

Ανέφερε πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πλήρως υπεύθυνες για την εκτόξευση της ουκρανικής σύγκρουσης το 2014. Όλα αυτά τα χρόνια, η Ουάσιγκτον αγνόησε πεισματικά ή προσποιήθηκε ότι δεν προσέχει τα απάνθρωπα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου κατά του ρωσικού πληθυσμού στην Ουκρανία».

Πρόσθεσε ότι «η επίσκεψη του Ζελένσκι στην αμερικανική πρωτεύουσα, οι συνομιλίες στην Ουάσιγκτον έδειξαν ότι ούτε η κυβέρνηση ούτε ο Ζελένσκι είναι έτοιμοι για ειρήνη. Η εστίαση είναι στον πόλεμο, στον θάνατο απλών στρατιωτών, στην περαιτέρω σύνδεση του ουκρανικού καθεστώτος με τις ανάγκες της Ουάσιγκτον. Οι αναφορές από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται για την επίτευξη ειρήνης είναι ένα κραυγαλέο ψέμα. Η ρωσική θέση εκφράστηκε επανειλημμένα από τον πρόεδρο της Ρωσίας».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...