19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η Ρωσο-Ουκρανίδα με γιουγκοσλάβικες ρίζες Μίλα Γιόβοβιτς για τον πόλεμο: “Πόλεμος. Πάντα πόλεμος. Ηγέτες που δεν μπορούν να φέρουν ειρήνη. Ο ατελείωτος οδοστρωτήρας του ιμπεριαλισμού”

Ημερομηνία:

To μοντέλο και ηθοποιός Μίλα Γιόβοβιτς κατάγεται τόσο από την Ουκρανία, όσο και από τη Ρωσία. Δεν θα μπορούσε να μην προβεί σε ανάρτηση για όλα όσα συμβαίνουν τώρα στην Ουκρανία. Παράλληλα με το ποστ στο οποίο εξηγεί την προσωπική της θέση, έχει αναρτήσει στο Bio και έγγραφο που αναφέρει οργανισμούς μέσω των οποίων μπορεί κάποιος να συνεισφέρει στη βοήθεια για τον λαό της Ουκρανίας.

H ίδια έχει γεννηθεί στο Κίεβο, αλλά έζησε και μεγάλωσε πρώτα στην Αγγλία και έπειτα στην Αμερική, όπου και ξεκίνησε την καριέρα της αρχικά στο μόντελινγκ και κατόπιν στον κινηματογράφο. Σήμερα είναι παντρεμένη με τον σκηνοθέτης Paul W.S Anderson, με τον οποίο έχουν τρία παιδιά.

Στο ποστ της αναφέρει:

«Η καρδιά μου έχει ραγίσει και έχω μείνει άναυδη, προσπαθώντας να επεξεργαστώ τα γεγονότα στην πατρίδα μου, την Ουκρανία, αυτή την εβδομάδα. Η χώρα μου και οι άνθρωποί μου βομβαρδίζονται. Οι φίλοι και η οικογένειά μου κρύβονται. Το αίμα μου και οι ρίζες μου ανήκουν και στην Ουκρανία και στη Ρωσία. Είμαι χωρισμένη στα δύο όσο βλέπω τον τρόμο να ξεδιπλώνεται, τη χώρα μου να καταστρέφεται, τις οικογένειες να φεύγουν και τις ζωές τους να κρέμονται από απανθρακωμένα απομεινάρια γύρω τους».

Και συνεχίζει:

«Θυμάμαι τον πόλεμο στην πατρίδα του πατέρα μου, την πρώην Γιουκοσλαβία και τις ιστορίες που λέει η οικογένειά μου για τον τρόμο και τα τραύματα που βίωσαν. Πόλεμος. Πάντα πόλεμος. Ηγέτες που δεν μπορούν να φέρουν ειρήνη. Ο ατελείωτος οδοστρωτήρας του ιμπεριαλισμού. Και πάντα οι άνθρωποι που πληρώνουν με δάκρυα και αίμα».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...