15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η “Στίλβη Χανίων” αποκτά και ανδρικό ποδοσφαιρικό τμήμα με έδρα την ιστορική Κάντανο – Μια προσπάθεια αμεσοδημοκρατικών συλλογικών διαδικασιών στις λειτουργίες των συλλόγων

Ημερομηνία:

Χανιά: μια άλλη αντίληψη για το ποδόσφαιρο, από την Στίλβη Χανίων Ποδόσφαιρο Γυναικών : μια προσπάθεια αμεσοδημοκρατικών συλλογικών διαδικασιών στις λειτουργίες των συλλόγων (στο διοικητικό και το προπονητικό σκέλος), όπως και ενδυνάμωσης του γυναικείου αθλητισμού και των αντιναζιστικών αναφορών της συλλογικής μνήμης γύρω από την ιστορία του νομού Χανίων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Στίλβης για την σύσταση ανδρικού τμήματος, και την γενική λειτουργία, με το γυναικείο τμήμα να παραμένει το νούμερο 1 της ταυτότητας της ομάδας:

“….Περίπου δύο χρόνια μετά την έναρξη του γυναικείου τμήματος, η Στίλβη μεγαλώνει και συμμετέχει με το νεοσύστατο ανδρικό ποδοσφαιρικό τμήμα στο Γ’ Τοπικό Χανίων.

🟠🟣ΣΤΙΛΒΗ ΧΑΝΙΩΝ-ΑΝΔΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ🟣🟠

Το καλοκαίρι του 2022, μια παρέα ανθρώπων με αγάπη για το ποδόσφαιρο, μαζευτήκαμε όλοι μαζί, κουβεντιάσαμε και αποφασίσαμε τη δημιουργία του ανδρικού τμήματος της Στίλβης. Αυτό που μας ώθησε στη δημιουργία του ανδρικού τμήματος ήταν το όραμα μας για ένα ποδόσφαιρο όπου κάθε ματς θα είναι μια μικρή γιορτή, όπου όλοι μαζί σαν παρέα θα κάνουμε αυτό που αγαπάμε!

▪️ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ

Αφού, όπως προείπαμε, είμαστε μια μεγάλη παρέα, θα ήταν περίεργο να βάζαμε κάποιον “πρόεδρο”, οπότε αποφασίσαμε να παίρνουμε τις αποφάσεις που αφορούν το τμήμα μας κουβεντιάζοντας όλοι μαζί μετά από κάθε προπόνηση.

▪️ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ

Η ομάδα μας λειτουργεί με προπονητικό τιμ στο οποίο ελεύθερα μπορεί να συμμετέχει όποιος παίκτης θέλει, είτε για να μεταδώσει τις γνώσεις του στους υπόλοιπους, είτε για να λάβει γνώσεις. Για μας, το να αθλούμαστε με γνώσεις πάνω στο αντικείμενο του ποδοσφαίρου, ώστε να γινόμαστε καλύτεροι, αλλά και ώστε να αποφεύγουμε τραυματισμούς, είναι πολύ σημαντικό, οπότε ένα από τους βασικούς στόχους του προπονητικού τιμ είναι η συνεχής εκπαίδευση και ενημέρωση του.

▪️ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ

Η ομάδα μας βασίζεται κατά κύριο λόγο στις εισφορές των μελών της με ελεύθερη συνεισφορά, καθώς και σε εκδηλώσεις που σκοπεύουμε να οργανώσουμε μέσα στη χρονιά. Αποφασίσαμε να κρατήσουμε τη φανέλα μας καθαρή από χορηγούς, αλλά κάθε άτομο που θέλει να στηρίξει την ομάδα εννοείται ότι μπορεί να το κάνει. Απλά, αυτή η στήριξη, δε θέλαμε να έχει τη μορφή εμπορεύματος και διαφήμισης, δεν θέλαμε το “σας δίνω τόσα ευρώ αρκεί να με βάλετε μέγα χορηγό στη φανέλα σας”, θέλαμε το “σας δίνω τόσα ευρώ, γιατί μου αρέσει αυτό που κάνετε και θέλω να συνεχίσετε”.

▪️ΣΤΟΧΟΣ

Στόχος της ομάδας μας είναι να απολαύσουμε αυτό που κάνουμε, να δείξουμε ότι το ποδόσφαιρο για μας είναι ευκαιρία για γιορτή, εκδρομές, αλλά και η γνωριμία και η σύσφιξη σχέσεων με άλλες ποδοσφαιρικές ομάδες. Η νίκη για μας δεν είναι αυτοσκοπός, δεν είναι “πάνω από όλα η νίκη” και δεν ισχύει σε μας το “σημασία έχει το αποτέλεσμα”. Στόχος μας είναι η βελτίωση μας, τόσο αγωνιστικά, όσο και κοινωνικά! Προτιμάμε μια ήττα με 4-3 σε ένα ματς ντέρμπι, με αλληλοσεβασμό μεταξύ εμάς και των αντιπάλων, παρά μια αδιάφορη νίκη. Γιατί το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι και εμείς είμαστε εδώ για να παίξουμε!

▪️ΕΔΡΑ ΑΓΩΝΩΝ

"google ad"

Για έδρα μας, παρόλο που οι περισσότεροι από μας μένουμε στα Χανιά και στα περίχωρα τους, επιλέξαμε το ιστορικό χωριό της Κανδάνου. Η Κάνδανος στις 3 Ιούνη του 1941 κάηκε ολοσχερώς από τους ναζί, αλλά σήμερα στέκει και πάλι εκεί! Τα τελευταία χρόνια, πολλές ερασιτεχνικές ομάδες, ειδικά μικρών χωριών, διαλύονται, λόγω του ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι, μεταναστεύουν σε μεγάλα αστικά κέντρα για να καταφέρουν να επιβιώσουν. Κάπως έτσι, η Υρτακίνα, η ιστορική ομάδα της Κανδάνου, πλέον δεν κατεβαίνει στα πρωταθλήματα. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να δώσουμε στο χωριό την ευκαιρία, έστω και για 7 αγώνες φέτος (+ τα φιλικά), να πάει στο γήπεδο να δει αγώνα, να φωνάξει και να διασκεδάσει. Η Κάνδανος έχει ένα γήπεδο στολίδι με φυσικό χορτάρι, κάτι που δυστυχώς σπανίζει στις μέρες μας, καθώς το πλαστικό χορτάρι και το καρκινογόνο καουτσούκ έχουν εξαπλωθεί παντού για “οικονομικούς” λόγους, βάζοντας την υγεία μας σε δεύτερη μοίρα.

▪️ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-ΓΙΟΡΤΗ-ΕΚΔΡΟΜΗ

Πρόθεση μας είναι να πηγαίνουμε στην Κάνδανο με ναυλωμένα λεωφορεία στα οποία για συνταξιδιώτες πέρα από τις δικές μας παρέες, θα θέλαμε τους εκάστοτε αντιπάλους μας, τους φίλους και τις οικογένειες τους, αλλά και τους διαιτητές. Το ποδόσφαιρο οφείλει να είναι γιορτή, ενώ μετά από κάθε ματς θα ακολουθεί ψήσιμο, ρακές και γαλακτομπούρεκο στην πλατεία του χωριού!

▪️ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ένας ακόμα βασικός στόχος του τμήματος μας είναι η ανάδειξη του γυναικείου αθλητισμού. Η Στίλβη γεννήθηκε σαν γυναικεία ομάδα, με το γυναικείο τμήμα να παραμένει το νο.1 τμήμα του συλλόγου. Σαν ανδρικό, αποφασίσαμε το αρχικό σήμα της Στίλβης που αναγράφει “Στίλβη Χανίων-Ποδόσφαιρο Γυναικών” να παραμείνει αναλλοίωτο και στις φανέλες των ανδρών.

▪️ΝΕΑ ΜΕΛΗ

Η ομάδα μας έχει ήδη ξεκινήσει τις προπονήσεις της για φέτος στο γήπεδο της Αγίας Μαρίνας και κάθε άτομο που θέλει να συμμετάσχει σε αυτές και να γνωρίσει από κοντά την προσπάθεια μας είναι ευπρόσδεκτο να έρθει να γνωριστούμε! Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6978798735.

Καλή μας αρχή λοιπόν και καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλα τα σωματεία (με μητρώο ή χωρίς)!

🎨Συνεχίζουμε να γεμίζουμε τα γήπεδα με μωβ~πορτοκαλί

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...