26.8 C
Chania
Thursday, September 19, 2024

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρεία – Τι ανακοινώθηκε στην ετήσια Γενική Συνέλευση

Ημερομηνία:

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων ετοιμάζεται να γυρίσει σελίδα στην ιστορία της, καθώς προχωρά τις διαδικασίες για τη μετατροπή της σε Ανώνυμη Εταιρεία (Α.Ε.) με πανελλαδική άδεια.

Η σημαντική αυτή εξέλιξη ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, κ. Μιχάλη Μαρακάκη, κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024.

“Η μετατροπή σε Α.Ε. αποτελεί μονόδρομο για τη βιωσιμότητα και την περαιτέρω ανάπτυξη της Τράπεζας”, τόνισε ο κ. Μαρακάκης, υπογραμμίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή “ίσως είναι ο τελευταίος απολογισμός ως Συνεταιρισμός σήμερα”.

Σημαντικό ενδιαφέρον από επενδυτές

Παράλληλα, ο κ. Μαρακάκης ανακοίνωσε το έντονο ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει μια ομάδα επενδυτών με έδρα τη Μάλτα, η Wenger Capital, για συμμετοχή στην Τράπεζα. Η εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς της ανάπτυξης γης και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, έχει ήδη αποστείλει επίσημη επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Δωρεάν μετοχές στους υφιστάμενους μετόχους

Στο πλαίσιο της μετατροπής, προτείνεται η παραχώρηση δωρεάν μετοχών στους υφιστάμενους μετόχους-συνεταίρους, ως μέρος των μετοχών των εταιρειών στις οποίες συμμετέχει η Τράπεζα.

Στόχος η μετατροπή έως το τέλος του έτους

Ο φάκελος για την αίτηση πανελλαδικής άδειας αναμένεται να κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος εντός ενός μήνα, με τη συνεργασία της Deloitte. Η Τράπεζα εκφράζει αισιοδοξία ότι η έγκριση θα ληφθεί έως το τέλος του έτους, οπότε και θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση για την επικύρωση της απόφασης.

30 χρόνια αγώνων για μια ακμάζουσα Τράπεζα

Ο κ. Μαρακάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους 30χρονους αγώνες για τη διατήρηση και την ανάπτυξη της Τράπεζας, τονίζοντας ότι πρόκειται για “την μοναδική τράπεζα που χωρίς βοήθεια, χωρίς κρατική βοήθεια και χωρίς θεσμικούς επενδυτές, έζησε και είναι ζωντανή”.

Σημαντικές αποφάσεις στη Γενική Συνέλευση

Εκτός από την ανακοίνωση για τη μετατροπή σε Α.Ε., στη Γενική Συνέλευση εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις 2023, η αύξηση των κεφαλαίων του Συνεταιρισμού, η έκδοση ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης και η αγορά μετοχών των εταιρειών ΒΙΟΧΥΜ Α.Ε. και ΑΕΕΑΠ Χανίων.

Στόχος η ηγετική θέση σε εθνικό επίπεδο

Κλείνοντας, ο κ. Μαρακάκης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Τράπεζα, με τη μετατροπή σε Α.Ε. και τις υπόλοιπες πρωτοβουλίες, “ανοίγει το δρόμο για να αποκτήσει ηγετικό ρόλο όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και σε εθνικό επίπεδο

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Ηκερκίδα της Celtic FC στον αγώνα με τη SK Slovan Bratislava...

Δωρεάν είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και στα Χανιά, 28 και 29 Σεπτεμβρίου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων προσκαλεί το κοινό να συμμετάσχει...

Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕΚ

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 συγκροτήθηκε σε σώμα το...