11.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

Η σφαγή στη Γάζα προκαλεί αντιδράσεις: Ο Λευκός Οίκος κάλεσε το Ισραήλ να διακρίνει τη Χαμάς από τους αμάχους

Ημερομηνία:

Οι ΗΠΑ πιστεύουν πως το Ισραήλ θα πρέπει να λάβει κάθε δυνατό μέτρο για να διακρίνει τους παλαιστίνιους αμάχους από τους μαχητές της Χαμάς στη στρατιωτική επιχείρησή του στη Γάζα, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν.

Σε συνέντευξη στο CNN, ο Τζέικ Σάλιβαν κάλεσε επίσης τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να συγκρατήσει τη βία εξτρεμιστών εβραίων εποίκων εναντίον αθώων ανθρώπων στη Δυτική Όχθη.

Ο ίδιος δεν είπε αν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ για τη στρατιωτική επίθεση στη Γάζα, τόνισε όμως πως η Ουάσινγκτον είναι ειλικρινής με τη σύμμαχό της.

Απέναντι στην αυξανόμενη κατακραυγή για το βομβαρδισμό της Γάζας από το Ισραήλ μετά τις φονικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου που εξαπέλυσε η Χαμάς μέσα στο έδαφος του Ισραήλ, ο Σάλιβαν επεσήμανε: «Δεν υποστηρίζουμε τον σκοτωμό αθώων ανθρώπων, είτε είναι Παλαιστίνιοι, είτε είναι Ισραηλινοί ή κάτι άλλο».

Οι ισραηλινές δυνάμεις διευρύνουν τις χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα ενώ μαχητικά αεροσκάφη τους έπληξαν εκατοντάδες περισσότερους στόχους της Χαμάς σήμερα σε αυτό που ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει αποκαλέσει δεύτερη φάση ενός πολέμου που μετρά τρεις εβδομάδες.

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ