20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η σφαγή των βιζόν: Θανατώθηκαν 17.000.000 λόγω μεταλλαγμένου στελέχους κορωνοϊού στη Δανία – Μαζική ταφή σε τμήμα γης που ανήκει στον στρατό | Φωτός

Ημερομηνία:

Πανευρωπαϊκός συναγερμός για το μεταλλαγμένο στέλεχος που ανιχνεύτηκε στα ζώα – Τα κουφάρια θάφτηκαν σε μαζικούς τάφους

Oι εικόνες από τη Δανία σοκάρουν, ωστόσο, αντανακλούν την ζοφερή πραγματικότητα εν μέσω πανδημίας της νόσου Covid-19. Δεκαεπτά εκατομμύρια βιζόν θανατώθηκαν από τις αρχές της Δανίας και με την βοήθεια φορτηγών, μεταφέρθηκαν σε μαζικούς τάφους.

Eν μέσω φόβων ότι ένα μεταλλαγμένο στέλεχος του νέου κορωνοϊού που ανιχνεύτηκε στα ζώα θα μπορούσε να βάλει φρένο στην αποτελεσματικότητα του νέου εμβολίου των Pfizer και Biontech, οι αρχές προχώρησαν στην θανάτωση των ζώων.

Η νέα παραλλαγή Covid 19 που ονομάζεται «Cluster 5», έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία και συναγερμό λόγω της μετάλλαξης, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». Οι φωτογραφίες από τη Δανία που κάνουν το γύρο του Διαδικτύου δείχνουν εκσκαφείς και φορτηγά να μεταφέρουν χιλιάδες κουφάρια ζώων σε τάφους.

Denmark to cull up to 17 million minks to prevent spread of mutated coronavirus | DW News

Θάφτηκαν σε τμήμα γης που ανήκει στον στρατό

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, περιβαλλοντικές και υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τα ζώα θάφτηκαν σε τμήμα γης που ανήκει στον στρατό της Δανίας, κοντά στη βορειοδυτική πόλη του Χόλστομπρο, επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί αποτεφρωτήρες για να τα κάψουν όλα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού θα μπορούσε να μειώσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

23407815
Συναγερμός και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Η κυβέρνηση της Δανίας διέταξε τη θανάτωση εκατομμυρίων ζώων που εκτρέφονται στις 1.139 φάρμες της χώρας προκειμένου να προλάβει πιθανή εξάπλωση του ιού.

Εκτός από τη Δανία, και σε άλλες χώρες της Ευρώπης έχει σημάνει συναγερμός μετά την ανακάλυψη μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού σε εκτροφεία βιζόν.

Τα εν λόγω θηλαστικά που αποκαλούνται και μινκ, εκτρέφονται για τη γούνα τους όμως φέρεται να είναι φορείς του ιού και γι αυτό οι αρχές της Δανίας προχώρησαν στην θανάτωσή τους, όπου ήδη μόλυναν 12 ανθρώπους.

Από την πλευρά της, η βρετανική κυβέρνηση απαγόρευσε την είσοδο φορτηγών που έχουν περάσει από τη Δανία τις τελευταίες δύο εβδομάδες, όπως και πλοίων ή αεροσκαφών που μεταφέρουν εμπορεύματα από τη χώρα.

Μέχρι στιγμής κρούσματα του νέου στελέχους έχουν εντοπιστεί εκτός από τη Δανία, σε ΣουηδίαΙσπανίαΙταλίαΟλλανδίαΗνωμένες Πολιτείες αλλά και Ισραήλ.

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ξεκινήσει εκτεταμένοι έλεγχοι σε φάρμες βιζόν, προκειμένου να εντοπιστούν πιθανά κρούσματα και να ληφθούν άμεσα περιοριστικά μέτρα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το νέο στέλεχος Covid-19 παρουσιάζει μεταλλάξεις που δεν είχαν παρατηρηθεί ως τώρα.

"google ad"

Αυτό που προκαλεί μεγάλη ανησυχία είναι πως εάν το μεταλλαγμένο στέλεχος εξαπλωθεί, τότε είναι πολύ πιθανό να επιβραδύνει τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για την παρασκευή ενός αποτελεσματικού και ασφαλούς εμβολίου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...