22.4 C
Chania
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2026

Η τοπική επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ για την αυριανή απεργία

Ημερομηνία:

Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ –Τρόικας με την άμεση ή έμμεση συναίνεση των ΝΔ και ΛΑΟΣ εντείνει την επίθεσή της στον κόσμο της μισθωτής εργασίας, τους συνταξιούχους, τη νεολαία.

Με τον μπαμπούλα της αποτυχίας της αδιέξοδης πολιτικής που η ίδια χάραξε, επιχειρεί επίθεση στα εισοδήματα, τα δικαιώματα, την υγεία, την παιδεία.

  • οριζόντια φορολογικά χαράτσια για ήδη φορολογημένα εισοδήματα
  • φορολόγηση ακόμη και της α΄ κατοικίας
  • εξοντωτικές περικοπές μισθών που με περισσή ειρωνεία ονομάζονται «αλληλεγγύη»
  • μείωση του αφορολόγητου κάτω από τα όρια της απόλυτης ένδειας
  • χιλιάδες απολύσεις άμεσες ή μασκαρεμένες ως «εφεδρεία»

Μόνος στόχος η απαξίωση κάθε δημόσιου αγαθού ή περιουσίας και η παράδοσή του σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ έχουν κηρύξει ΑΠΕΡΓΙΑ για αύριο  ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ σε στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και ΔΕΚΟ

για να υπερασπιστεί τον δημόσιο τομέα, το εισόδημα, το δικαίωμα σε ασφαλή και μόνιμη εργασία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων καλεί όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα να απεργήσουν για να σταθούν ανάχωμα στην ολομέτωπη επίθεση του νεοφιλευθερισμού. Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους και κάθε πολίτη να συμμετέχει σε

Συλλαλητήριο αύριο Τετάρτη 5 Οκτώβρη, στις 10:30 μ.μ. στην πλατεία της Αγοράς.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Reuters: Στο τραπέζι επαφές Πούτιν και AfD για να ξαναμπεί το ρωσικό αέριο στη Γερμανία

Ο κορυφαίος οικονομικός απεσταλμένος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν...

Συνάντηση Αρναουτάκη με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας για το παγκόσμιο βραβείο «Smile Grand 2026»

Ο Σταύρος Αρναουτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΟΟ Θανάση Δεβλιώτη για το παγκόσμιο βραβείο Smile Grand 2026 στην Περιφέρεια Κρήτης για την πρόληψη και στοματική υγεία των παιδιών.