20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η Τουρκία παραδέχεται: Περικυκλώθηκε ο στρατός μας στην Ιντλίμπ – Η κατάσταση είναι κρίσιμη

Ημερομηνία:

Σε πολύ κρίσιμο στάδιο βρίσκεται η κατάσταση στο Ιντλίμπ δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ιμπραχίμ Καλίν, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες Τρίτη στο CNN International, ο Καλίν δήλωσε ότι η στρατιωτική κατάσταση στο πεδίο των επιχειρήσεων στη βορειοανατολική Συρία “παραμένει πολύ κρίσιμη”.

“Στέλνουμε ενισχύσεις για να προστατέψουμε τα ήδη υπάρχοντα 12 στρατιωτικά παρατηρητήρια που διατηρούμε στην περιοχή του Ιντλίμπ. Ορισμένα από αυτά βρίσκονται πλέον περικυκλωμένα από τις δυνάμεις του (συριακού) καθεστώτος, οπότε έπρεπε να αναλάβουμε δράση για να προστατέψουμε τους στρατιώτες μας εκεί αλλά και τους αμάχους”, επεσήμανε.

Ο Τούρκος αξιωματούχος υπογράμμισε επίσης ότι τους τελευταίους μήνες το καθεστώς της Συρίας έχει εξαπολύσει βίαιες επιθέσεις κατά του άμαχου πληθυσμού και μη στρατιωτικών υποδομών.

Σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο Anadolu, o Καλίν αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Τουρκίας να σταματήσουν οι επιθέσεις στην περιοχή στο πλαίσιο της συμφωνίας για το Ιντλίμπ που έχει συναφθεί μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου Ερντογάν υποστήριξε ότι η κατάσταση των κατοίκων της περιοχής χειροτερεύει καθημερινά και ότι η Τουρκία είναι η μόνη δύναμη που προσπαθεί να προστατεύσει αμάχους από τις επιθέσεις των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Τον Σεπτέμβριο του 2018 η Τουρκία και η Ρωσία συμφώνησαν να μετατρέψουν την επαρχία του Ιντλίμπ στη βοειοδυτική Συρία σε ζώνη αποκλιμάκωσης, στην οποία απαγορεύονται ρητά οι επιθέσεις. Ωστόσο, το συριακό καθεστώς και οι σύμμαχοί του, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που υποστηρίζονται από το Ιράν, έχουν παραβιάσει τους όρους κατάπαυσης του πυρός προκαλώντας συχνές επιθέσεις στο έδαφος.

Η Τουρκία έχει ζητήσει να υπάρξει επιτήρηση της κατάπαυσης του πυρός και προειδοποίησε ότι εάν οι επιθέσεις δεν σταματήσουν, θα αναλάβει στρατιωτική δράση. Η ζώνη αποκλιμάκωσης φιλοξενεί επί του παρόντος περίπου 4 εκατομμύρια πολίτες, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων χιλιάδων εκτοπισμένων τα τελευταία χρόνια από τις δυνάμεις του καθεστώτος, καταλήγει το τουρκικό πρακτορείο.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...