13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Η Τραγωδία της Ελλάδας έχει όνομα Λέγεται: Κώστας Σημίτης

Ημερομηνία:

Η τραγωδία της Ελλάδας λέγεται Κώστας Σημίτης. Ξεκίνησε με την Θεωρία του «Εκσυγχρονισμού». Ξέρετε τώρα ήδη, ότι εκσυγχρονισμός ήταν η γλυκιά καραμέλα, ήταν η ψυχολογική προετοιμασία για αυτό που θα συνέβαινε μακροπρόθεσμα. Ήταν η ένταξη μας στην ΟΝΕ με ψεύτικα στοιχεία ήταν το περιβόητο Ευρώ που  με αυτό πτωχεύσαμε και όχι με την δραχμή ήταν οι περιβόητες μεταρρυθμίσεις που στην πραγματικότητα είναι το ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου ήταν οι ιδιωτικοποιήσεις και το πέταγμα χιλιάδων εργαζομένων στον δρόμο. Υπαλλήλων που οι ίδιοι διόριζαν για ρουσφετολογικούς λόγους πάνω απ’ αυτούς που χρειαζόταν πραγματικά. Αλλά που δεν μπορείς μετά να τους πετάξεις. Όταν τους έχεις χρησιμοποιήσει στα παραγωγικά τους χρόνια, όταν έχουν  κάνει υποχρεώσεις και όταν έχουν ρυθμίσει τα έξοδα τους ανάλογα με τα έσοδά τους.

Αυτό δεν μπορείς να το ανατρέψεις. Αυτό είναι έγκλημα. Είναι και αυτό τρομοκρατία, θύματα της οποίας υπήρξαν πάνω από 7.000 άνθρωποι. Και είναι ακόμα περισσότεροι αυτοί που αυτοκτόνησαν αλλά που δεν δηλώνονται ως αυτοκτονίες αλλά ως ανακοπές καρδιάς, ανευρύσματα κ.τ.λ. πιο  «εύηχα» απ’ την αυτοκτονία. Είναι η μεσαία τάξη που λεηλατήθηκε η μικρομεσαία που  αφανίσθηκε είναι αυτοί που στοχοποιήθηκαν και διώκονται συνεχώς και αδιαλείπτως. Ο τύπος που δεν ευθυγραμμίσθηκε και δεν χειραγωγήθηκε. Ο Επαρχιακός Τύπος που  σχεδόν έσβησε και έμειναν μόνο « οι βιώσιμοι» δηλαδή οι συνεργάσιμοι. Αυτοί που λιβάνισαν το καθεστώς Σημίτη και τα μνημόνια έως και σήμερα και τον λιβανίζουν ακόμα προσπαθώντας να του δημιουργήσουν «προφίλ» και να τον εντάξουν ξανά στο πολιτικό παιχνίδι.

Στο παρασκήνιο βέβαια εξακολουθεί να είναι αφού το Γερμανόδουλο ιδιότυπο καθεστώς του Σημίτη ελέγχει ακόμα απόλυτα τον Κρατικό Μηχανισμό. Και οι στοχοποιημένοι από αυτό το καθεστώς συνεχίζουν να είναι στοχοποιημένοι. Και συνεχίζουν να υπάρχουν φυτοζωώντας και δεχόμενοι καθημερινές διώξεις που δεν ξέρουν από πού τους έρχονται. Εταιρείες που είχαν κλείσει νόμιμα με όλες τις διαδικασίες πριν 20 περίπου χρόνια ξαφνικά νεκρανασταίνονται και στέλνουν “μπιλιετάκια” οι υπηρεσίες που διοικούνται ακόμα απ’ τους ανθρώπους του Γερμανόδουλου Σημίτη (ξέρετε ο αδελφός του  Σπύρος Σημίτης ήταν Δ/ντής Μυστικών Υπηρεσιών Γερμανίας) απ’ το 1998 έως σήμερα με ταρίφα πάνω από 90.000€. Και ούτε ξέρεις τι είναι, ούτε  που τα βρήκαν ούτε πως ενεργοποίησαν κλεισμένες εταιρείες. Προφανώς πιστεύουν ότι δεν  θα έχομε αποδείξεις και έγγραφα πριν από 20 χρόνια. Και στέλνουν, στέλνου, στέλνουν! Όμως έχομε! Είναι όμως τόσο ψυχοφθόρο!

Και έχεις και την Αριστερά να μιλά για ιερά λείψανα. Αλίμονο μας! Ποιος θα προστατεύσει τον κόσμο της αν οι ίδιοι αρνιούνται την αλήθεια; Τα λείψανα θα μας σώσουν απ’ την  κατάθλιψη απ’ την αυτοκτονία απ’ τις αρρώστιες; Που είναι η αριστερά; Τι κάνει; Γιατί αφήνει τα τανκς του «εκσυγχρονισμού» να περνούν πάνω απ’ τα κορμιά μας; Γιατί δεν κυβερνά; Γιατί δεν ελέγχει τον Κρατικό Μηχανισμό; Γιατί δεν ξηλώνει το βρώμικο, διεφθαρμένο  καθεστώς της Εποχής του Σημίτη που φτάνει μέχρι σήμερα; Που δημιούργησε την ΟΝΕ τα μνημόνια τις Τρόικες την Καγκελάριο τον Σόιμπλε τους Θεσμούς τους Θεσμούς, τους Θεσμούς, τους Δυνάστες μας;

Εμείς ψηφίσαμε Αριστερά για να μας βγάλει απ’ την ΟΝΕ για να  κάνει ένα νόμο όπως έλεγε να καταργήσει τους Δυνάστες και αυτοί υπογράφουν την διαιώνιση της κατάστασης. Αναγνωρίζουν ως νόμιμο το Δ.Ν.Τ. πληρώνουν, και είναι σαν να τους παράδωσαν την σκυτάλη οι προηγούμενοι για να την συνεχίσουν και όχι για να την ανατρέψουν.

Είπαμε όταν μετακινηθήκαμε αριστερά (εκεί ανήκαμε πάντα ιδεολογικά επί ΠΑΣΟΚ Α.Π.) ό,τι έχει αρχή έχει και τέλος. Όπως ο Γιώργος μας έβαλε στο ΔΝΤ έτσι θα βγούμε τώρα. Επτά χρόνια ήταν η χούντα και έπεσε. Επτά χρόνια ήταν οι πληγές του Φαραώ και πέρασαν, επτά χρόνια είναι η κορύφωση της δυστυχίας μας και τώρα θα τελειώσει.
Αμ δε;

Οι στοχοποιημένοι συνεχίζουν να είναι στοχοποιημένοι καθημερινώς και αδιαλείπτως και οι ευνοούμενοι συνεχίζουν να είναι ευνοούμενοι. Δεν θέλομε την  εύνοια κανενός. Θέλομε όμως δικαιοσύνη και δημοκρατία.

Αν θέλαμε εύνοια θα την είχαμε όταν το καθεστώς Σημίτη μας ζήτησε στήριξη και την αρνηθήκαμε. Όταν ο Τσουκάτος μοίραζε τα λεφτά της Siemens στα Μέσα Ενημέρωσης και σε μερίδα του Επαρχιακού Τύπου.

Εξ ου και το λιβανιστήρι του Σημίτη και η προσπάθεια επανένταξης του. Εξ’ ου και η προσπάθεια δημιουργίας προφίλ του Σημίτη παρουσιάζοντας τον προχθές τοπική εφημερίδα στην 2η σελίδα μαζί με τον Καραμανλή.

Σου λέει η προπαγάνδα που του την έμαθε ο αδελφός  του Σπύρος πρώην διευθυντής Μυστικών Υπηρεσιών Γερμανίας:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φθαρεί σύντομα γιατί δεν εφαρμόζει ακριβώς την απελευθέρωση του Λαού. Ο Βενιζέλος τέλειωσε, ο Παπανδρέου τέλειωσε, τώρα ξαναεπιστρέφω εγώ. Θα βάλω τα Μέσα που ελέγχω, τον Τύπο που ευνόησα να  μου ξαναφτιάξουν προφίλ. Θα βάλω τον Κρατικό Μηχ/σμο με τους  ανθρώπους μου που εγώ έκανα διευθυντές να αποτελειώσουν αυτούς που δεν συνεργάστηκαν και παρά το κυνηγητό, μας ξέφυγαν. Τώρα που ακόμα εμείς κυβερνάμε δια του Κρατικού Μηχανισμού θα τους αποτελειώσουμε. Εξ’ ου και τα καθημερινά μπιλιετάκια.
Μέχρι να ξυπνήσει η Αριστερά, θα έχομε καθαρίσει. Βούρ και πάνω σας. Να ξεμπλέξομε και με την Αριστερά και με όσους την  εμπιστεύτηκαν. Να ξαναγίνομε εξουσία πριν ξαναθυμηθούν την Siemens τα λεφτά που πηγαινοερχόταν με τις μαύρες σακούλες τις δηλώσεις του Τσουκάτου τότε πως τις πήγε στο κόμμα που ήταν ο Σημίτης πρόεδρος και πρωθυπουργός καθώς και τα ταξίδια του Τσουκάτου στα Χανιά και με ποιους απ’ τον Τοπικό Τύπο συγχνωτίστηκε.
Σου λένε οι κύριοι: “Ή τώρα ή ποτέ”.  “Στην βράση κολλά το σίδερο”. “Στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος”.
Αυτά και άλλα πολλά αν χρειαστεί!

Α.Κ.

Υστερόγραφον: Επειδή μπορεί να μην αγιάσω για να φυλαχτούν τα ιερά μου κόκκαλα επιθυμώ την καύση και η στάχτη μου να πεταχτεί στο λιμάνι. Εκεί που γεννήθηκα. Πάνω απ’ το μαχαιράδικο του Αρμένη. Η θάλασσα είναι η πρώτη μου μνήμη καθώς και το φως απ’ τα στενόμακρα παράθυρα. Έτσι για ν’ αλλάξομε κλίμα. Να το κάνομε πιο χαρούμενο
Για μόνιμο μπάνιο!
Τι ωραία, χωρίς ΔΝΤ και μηχ/σμους.
Χωρίς Δρακουμέλ και στρουμφάκια χαζωπά.
Όοοταν πεθάνω. Μην τρομάξετε!

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...