17.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Η υποκρισία να εξοντώνεις τον Παναγιωτόπουλο για revenge porn, και να αδιαφορείς για τη βιομηχανία που έκανε μόδα τον όρο

Ημερομηνία:

Τις τελευταίες ημέρες όλη η Ελλάδα έχει ένα θέμα να ασχολείται. Τη δημοσίευση από τον Στάθη Παναγιωτόπουλο βίντεο που είχε γυρισει με γυναίκες σε πορνογραφικές σελίδες διχως τη συναίνεσή τους.

Η Τατιάνα παρουσιάζει κάθε τοσο “αποκλειστικές εικονες” του θύτη με τον κατάλληλο σχολιασμό. Όμως και πιο σοβαροί δημοσιογράφοι ασχολούνται. Όλη η σφαίρα του twitter, οι μεσημεριανές εκπομπές και οι βραδινές, όλες έχουν κάτι να πουν για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο.

Μάλιστα, κάποιοι ανακάλυψαν και τον όρο “revenge porn”. Και τώρα, μέσα στον κακό χαμό, και κόμματα προτείνουν τη μετατροπή της δημοσίευσης τέτοιου είδους βίντεο σε πορνοσελίδες από πλημμέλημα σε κακούργημα.

Όμως όλη η κριτική φαίνεται ότι στοχεύει στον καρπό, και όχι στο δέντρο που παρήγαγε αυτό τον καρπό. Το δέντρο είναι η πορνοβιομηχανία που τα τελευταία χρόνια έχει γιγαντωθεί και διαμορφώνει τάσεις σε σχέση με το σεξ. Μία από τις κυρίαρχες τάσεις των τελευταίων ετών ήταν και το “revenge porn”. Και μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχουν δημιουργηθεί κάποιες δικλείδες ασφαλείας, όμως ως πρόσφατα οι πορνοεταιρείες εν γνώση τους επέτρεπαν τη δημοσίευση βίντεο δίχως κανένα έλεγχο και μέσω σελίδων που λειτουργούν ως κοινωνικα μέσα, οι χρήστες καλούνταν να σχολιάσουν, να πατήσουν like, να αναπαράγουν τα βίντεο που τους άρεσαν με τις εταιρείες να κερδίζουν από την κίνηση που παρήγαγε ο εξευτελισμός ενός ανθρώπου.

Γνώριζαν όλα αυτά τα χρόνια για το τι συνέβαινε στις πλατφορμες τους αφού οι ιδιοι οι τίτλοι των βίντεο παρέπεμπαν στη χρήση τους ως εργαλεία εκδίκησης εις βάρος γυναικών. Αντί όμως να κάνουν κάτι, αναγνώριζαν την τάση και κεφαλαιοποίησαν πάνω σε αυτές δημιουργώντας και χιλιάδες βίντεο με επαγγελματίες πορνοστάρ με θέμα αυτό ακριβώς, το “revenge porn”. Εκατοντάδες εκατομμύρια θεατές σε όλο τον πλανήτη συμμετείχαν σε αυτό τον ιδιότυπο βιασμό βλέποντας τα βίντεο, όμως σήμερα όλοι δηλώνουν έκπληκτοι και οργισμένοι με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο. Ουδεις γνώριζε τόσα χρόνια… Αλήθεια;

Προφανώς όλα αυτά δεν αθωώνουν κανένα Στάθη. Κάθε άλλο. Ο Στάθης και ο κάθε Στάθης εν γνώση τους κάνουν ότι κάνουν. Γνώριζουν τον πόνο που προκαλούν και αντλούν ευχαρίστηση από το γεγονός ότι άλλοι βλέπουν τα βίντεο τα οποία ανεβάζουν. Αντλούν ευχαρίστηση όχι μόνο επειδή κάποιοι βλέποντας τα βίντεο ερεθίζονται αλλά και γιατί γνώριζουν ότι αυτό συμβαίνει δίχως τη συναίνεση των γυναικών. Αντλούν ευχαρίστηση  γνωρίζοντας ότι επειδή το βίντεο αυτό το έβλεπαν άλλοι, αυτό το γεγονός θα προκαλούσε πόνο στις γυναίκες. Πρόκειται για αρρώστια.

Όμως είναι υποκριτικό να κτυπάς τον άρρωστο καρπό και όχι το δέντρο που παράγει τους καρπούς, που σε αυτή την περίπτωση είναι μια τεράστια βιομηχανία που κερδοσκοπεί πάνω στην ίδια την ερωτική επιθυμία των ανθρώπων.

Γι’ αυτό, πότε θα μιλήσουμε;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...