21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Η φετινή έκταση των πάγων της Αρκτικής είναι η μικρότερη που έχει καταμετρηθεί ποτέ

Ημερομηνία:

Η μέγιστη έκταση των πάγων της Αρκτικής φέτος το χειμώνα είναι η μικρότερη που έχει καταμετρηθεί από τότε που άρχισαν οι δορυφορικές παρατηρήσεις, το 1979, μια νέα ένδειξη της μακροπρόθεσμης κλιματικής αλλαγής, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Εθνικό Κέντρο Δεδομένων για το Χιόνι και τον Πάγο (NSIDC) των ΗΠΑ.

Η επιφάνεια του πάγου στον Αρκτικό Ωκεανό γύρω από το Βόρειο Πόλο έφθασε πάνω από 14,54 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα στις 25 Φεβρουαρίου, ελαφρώς μεγαλύτερη από τον Καναδά – και τώρα αναμένεται να συρρικνωθεί με την τήξη των πάγων την άνοιξη.

Η τιμή αυτή πρέπει να είναι η μέγιστη για φέτος, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση, δηλαδή 1,10 εκατομμύριο τ.χλμ. κάτω του μέσου όρου των 15,64 εκατομμυρίων τ.χλμ. που είχε καταμετρηθεί από το 1981 έως το 2010 και 130.000 τ.χλμ. κάτω από το ελάχιστο προηγούμενο το 2011.

Φέτος, το μέγιστο έφθασε δεκαπέντε ημέρες νωρίτερα σε σχέση με τον μέσο όρο μεταξύ 1981 και 2010, δηλαδή στις 12 Μαρτίου, διευκρίνισε το NSIDC.

ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Δήμαρχο Χανίων ο Γιώργος Κουμεντάκης

Τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργο Κουμεντάκη,...

Σύσκεψη στον Δήμο Αποκόρωνα για την ΜΠΕ Γραμμής Μεταφοράς 150kV Χανιά-Δαμάστα

Σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Αποκόρωνα Χαράλαμπο Κουκιανάκη τη...