20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η Χανιώτικη κοινωνία να στείλει ηχηρό μήνυμα μέσα από τη μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση για τη Suzanne Eaton

Ημερομηνία:

Η πρωτοβουλία που πάρθηκε για πραγματοποίηση διαδήλωσης για τη Suzanne Eaton ήταν πέρα για πέρα αναγκαία.

Αρχικά, ως μία ξεκάθαρη δήλωση συμπαράστασης από τη Χανιώτικη κοινωνία προς την οικογένεια της Suzanne Eaton για τον μαρτυρικό θάνατο που υπέφερε στα χέρια του 27χρονου Γιάννη Παρασκάκη.

Αλλά κυρίως για να σταλθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η Χανιώτικη κοινωνία δεν έχει καμία ανοχή προς εγκλήματα τέτοιας μορφής και ότι στη θέση της Suzanne Eaton θα μπορούσε να ήταν οποιαδήποτε γυναίκα Χανιώτισσα, ελληνίδα, μετανάστρια, τουρίστρια, επιστήμονας, εργάτρια, φοιτήτρια, μάνα, αδελφή, φίλη.

Ήταν ένα έγκλημα κατά όλων των γυναικών και όχι ενάντια σε μία ιδιαίτερη. Η Suzanne Eaton δεν ήταν “προκλητικά ντυμμένη”, δεν κυκλοφορούσε “σε μέρη που δε θα έπρεπε”, δεν “είπε κάτι που δε θα έπρεπε” στον δράστη, απλά έκανε τζόκινγκ κοντά στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, σε μια τουριστική περιοχή όχι όμως μαζικού τουρισμού.

Βιάσθηκε και δολοφονήθηκε απλά επειδή ήταν γυναίκα. Και γι’ αυτό οι Χανιώτες και οι Χανιώτισσες πρέπει να δώσουν το μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι τα Χανιά δεν είναι ο τόπος βιαστών και δολοφόνων γυναικών αλλά ο τόπος που υψώνει ανάστημα και συντάσσεται με το θύμα της βίας.

Γι’ αυτό είναι μεγάλη ανάγκη να συμμετέχουν όλοι οι Χανιώτες στη συνάντηση-διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη 8 Αυγούστου στις 19:00 το απόγευμα έξω από τη Δημοτική αγορά των Χανίων.

Για να σταλθεί ξεκάθαρο, ηχηρό μήνυμα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...