25.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Η Χανιώτισσα δημοσιογράφος Ευτυχία Πενταράκη στο Κιέβο, στην καρδια του πολέμου Ουκρανίας – Ρωσια | Βίντεο

Ημερομηνία:

Η Χανιώτισσα δημοσιογράφος Ευτυχία Πενταράκη πριν λίγες μέρες αφησε τα Χανιά για το Κιέβο, για να καλύψει ως πολεμική ανταποκρίτρια τον πόλεμο στο Κιέβο για την τηλεόραση της ΕΡΤ.

Σε ανάρτηση της αναφέρει:

“Είναι κάποιοι ήχοι που δεν τους συνηθίζεις ποτέ. Μέρες και νύχτες στο Κίεβο.”

Σε ένα πρωτο ρεπορταζ, η απεσταλμένη της ΕΡΤ στην Ουκρανική πρωτεύουσα, Ευτυχία Πενταράκη μετέφερε το κλίμα από την εμπόλεμη ζώνη, όπου χιλιάδες πολίτες έχουν ήδη βρεθεί στα καταφύγια.

Στην πόλη αυξάνονται τα μπλόκα και τα οδοφράγματα, ενώ έχουν επιβληθεί ήδη απαγόρευση της κυκλοφορίας και στρατιωτικός νόμος. Εθελοντές είναι ήδη επί ποδός πολέμου, ενώ άμαχοι επιβιβάζονται στα τρένα της φυγής.

«Η κατάσταση περιπλέκεται και είναι όλο και πιο στρεσαρισμένος ο κόσμος στην περιοχή. Υπάρχει μια ανησυχία και στον δημοσιογραφικό κόσμο, μετά και την δημοσιοποίηση του βίντεο των συναδέλφων του SkyNews που πυροβολήθηκαν χθες», ανέφερε μεταξύ άλλων η Ευτυχία Πενταράκη.

Σε αλλο ρεπορταζ η Χανιώτισσα δημοσιογράφος περιγράφει τις εικόνες από τις μεγάλες ουρές ανθρώπων που περιμένουν υπομονετικά έξω από κλειστά φαρμακεία. Τα φαρμακεία είναι κλειστά από την έναρξη της εισβολής και ανοίγουν κατά περίσταση όπως σήμερα όπου οι άνθρωποι συνέρρευσαν λόγω των εξελίξεων στη Ζαπορίζια με την κατάληψη και πυρκαγιά σε κτήριο του πυρηνικού σταθμού.

«Αναζητούν να πάρουν χάπια ιωδίου και ό,τι παράγωγο μπορούν να βρουν για να είναι προετοιμασμένοι για την περίπτωση του τρομακτικού ενδεχόμενου κάποιου πυρηνικού ατυχήματος» μεταδίδει η απεσταλμένη της ΕΡΤ Ευτυχία Πενταράκη.

«Περίμεναν υπομονετικά και ήσυχα στην ουρά. Είναι άνθρωποι με τις μνήμες από το Τσερνομπίλ οι Ουκρανοί. Συγκέντρωναν προμήθειες στα καταφύγια, τώρα προετοιμάζονται και για αυτό, αλλά δεν πέφτει η ψυχολογία τους. Έχουν πόλεμο και χαμογελούν» μεταδίδει η Ευτυχία Πενταράκη.

«Υπάρχουν πολύ μεγάλες ελλείψεις παντού. Μόνο τα σουπερ μαρκετ είναι ανοιχτά. Φέρνουν μόνο ψωμί μια με δύο φορές τη μέρα και αυτό τελειώνει τα ράφια είναι άδεια».

Πηγή: ΕΡΤ – Ρεπορτάζ Ευτυχία Πενταράκη

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ