14.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Η Χρυσή Αυγή έγινε κόμμα και στην Ισπανία

Ημερομηνία:

Η Χρυσή Αυγή άνοιξε γραφεία στο Αλκόι, στην επαρχία της Βαλένθια και καταχωρήθηκε στο Μητρώο Πολιτικών Κομμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών της Ισπανίας, με… σταθερό σημείο αναφοράς το σήμα του κόμματος που θυμίζει σβάστικα.

Σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης, στις 27 Οκτωβρίου έγινε και επίσημα η εγγραφή στο Μητρώο Πολιτικών Κομμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.

Ο Βισέντο είχε συλληφθεί το 2001 για ξυλοδαρμό υποστηρικτών της κεντρο-δεξιάς οι οποίοι έκαναν αφισοκόλληση

Amanecer Dorado είναι η ονομασία του κόμματος και σημαίνει χρυσή αυγή στα ισπανικα, ενώ πρόεδρος είναι ο Αντόνιο Βισέντο, ο οποίος το 2008 ήταν επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνική Συμμαχία του Αλικάντε.

Η εγγραφή αυτή στα μητρώα συνεπάγεται πως το κόμμα μπορεί να κατέλθει σε εκλογές (δημοτικές ή εθνικές) και παρότι αρκετά μέλη της… ελληνικής Χρυσής Αυγής, βρίσκονται στη φυλακή, ιδρύθηκε και “παράρτημα” της Χρυσής Αυγής στην Ισπανία, αναφέρει η εφημερίδα Diario Informacion.

Αναφορά στα ελληνικά δεδομένα

Η εφημερίδα ακόμη αναφέρει πως η Χρυσή Αυγή είναι η τρίτη δύναμη στην Ελλάδα μετά τις εκλογές του 2012, ενώ σημειώνει πως αρκετά μέλη του κόμματος, μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Μιχαλολιάκος είναι προφυλακισμένοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Το σύμβολο του κόμματός θυμίζει τη σβάστικα των Ναζί και μάλιστα στο διαδίκτυο υπάρχει και η εγγραφή στο Μητρώο του Υπουργείου Εσωτερικών.

gr.euronews.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...