16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Η Όλγα Κεφαλογιάννη ντύθηκε Κρητικοπούλα για το Ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου | Φωτό

Ημερομηνία:

Μία ξεχωριστή φωτογράφιση έκανε η Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία φωτογραφήθηκε με… κρητική φορεσιά.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας πόζαρε μαζί με τις αδελφές της, Δανάη και Χριστίνα, για το επετειακό λεύκωμα του Συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής «Το Αρκάδι», καθώς φέτος συμπληρώνονται 150 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου.

Για το Ολοκαύτωμα της Μονής δεν υπάρχουν φωτογραφικά ντοκουμέντα, καθώς τότε κανείς φωτογράφος δεν είχε εγκατασταθεί στην περιοχή. Έτσι, ο Σύλλογος Ρεθυμνίων αποφάσισε να εκδώσει το συγκεκριμένο λεύκωμα, το οποίο θα περιλαμβάνει ιστορικά στοιχεία για τη Μονή και την εθελοθυσία και αναφορές στο χρονολόγιο της επανάστασης (1866-1899), ενώ θα συνοδεύεται από γκραβούρες και πίνακες, καθώς και φωτογραφίες της μονής από τη Nelly.

Σημειώνεται ότι εκτός από την Όλγα Κεφαλογιάννη και τις αδελφές της, για το επετειακό λεύκωμα φωτογραφήθηκαν με την κρητική φορεσιά γνωστή γνωστοί ρεθυμνιώτες, πολιτικοί, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστήμονες, καλλιτέχνες και πολλοί άλλοι.

olga004-1

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πασχαλινό bazaar στα Κουνουπιδιανά από τον Σύλλογο “Ορίζοντας”

Πασχαλινό bazaar με δώρα και όμορφες χειροποίητες λαμπάδες, διοργανώνει...

Η “Άνοιξη της Κοραή” 2024: Χανιά, βιώσιμη πόλη

Τους στίχους του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου «Είναι...

Ποδηλατοπορεία από τα σχολεία της Κοραή

Στην ποδηλατοπορεία με την οποία θα κλείσουν οι εκδηλώσεις...