21.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Η Bild αποθεώνει τις ομορφιές της Ελλάδας και της Κρήτης

Ημερομηνία:

«Μυστικά tips για την Ελλάδα, μαγευτικοί κόλποι, πεζοπορικές διαδρομές κι ο καλύτερος μουσακάς» είναι ο τίτλος άρθρου που «πρωταγωνιστεί» στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Οι συντάκτες μπορεί να υποκύπτουν σε ατόπημα, καθώς ο μουσακάς δεν είναι κατεξοχήν ελληνικό φαγητό και έχει τις ρίζες του στην αραβική παράδοση ή κατά άλλους στην τουρκική, αποθεώνουν όμως τον ελληνικό τουρισμό. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι ο τουριστικός τομέας πέτυχε, το 2017, ρεκόρ επισκεπτών καθώς και εσόδων, συμπληρώνοντας ότι την Ελλάδα επισκέφτηκαν περισσότεροι από 27 εκατ. τουρίστες, εκ των οποίων τα 3,7 εκατομμύρια ήταν Γερμανοί.

Γι’ αυτό το λόγο, παραθέτουν μυστικά και συμβουλές για τα όσα πρέπει να δει κάποιος όταν πατά το πόδι του στη χώρα μας. Οι αρθογράφοι ζήτησαν, μάλιστα, για να δημιουργήσουν το κείμενο πληροφορίες από ταξιδιωτικούς πράκτορες και επαγγελματίες από τον χώρο του τουρισμού. Αυτοί πρότειναν ως μυστικά για λίγους, μεταξύ άλλων, τον εθνικό δρυμό Βίκου-Αώου, τους κρυμμένους κολπίσκους της Δυτικής Κέρκυρας, τις πεζοπορικές διαδρομές του Ολύμπου και του Πηλίου.

balos_chania

Πώς θα γινόταν, άλλωστε, διαφορετικά, αφού ο Εθνικός Δρυμός Βίκου-Αώου είναι μια περιοχή προστατευόμενου φυσικού πλούτου, που έχει ανακηρυχτεί εθνικός δρυμός από το 1973 και έχει ενταχθεί στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών natura 2000, ενώ ο Όλυμπος έχει προσεγγίσει αρκετές φορές το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ψηλότερο βουνό της χώρα μας, η κατοικία των δώδεκα Θεών της αρχαιότητας, είναι και η πρώτη περιοχή για την οποία εφαρμόστηκε πριν από 50 χρόνια, ειδικό καθεστώς προστασίας στην Ελλάδα με την κήρυξή του ως Εθνικού Δρυμού, το 1938.

Το ενδιαφέρον των ταξιδιωτικών πρακτόρων και των ανθρώπων της Bild τράβηξε, επίσης, τόσο η παλιά πόλη της Ρόδου, όσο και μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της χώρας μας, όπως το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα, ο Μύρτος στην Κεφαλονιά, το Σαρακίνικο στη Μήλο, το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, ο Μπάλος και το φοινικόδασος Βάι στην Κρήτη, ο Σίμος στην Ελαφόνησο και η Βοϊδοκοιλιά στη Μεσσηνία. Μέρη που έχουν εντυπωσιάσει, κατά περιόδους, κι άλλα διεθνή μέσα, όπως πρόσφατα το TripAdvisor, που συμπεριέλαβε το Ελαφονήσι στις 25 ωραιότερες παραλίες του κόσμου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Δεύτερη ακριβότερη η Ελλάδα στο κόστος στέγασης

ΗΕλλάδα κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρωζώνη όσον αφορά στο κόστος στέγασης συνολικά...

Ηράκλειο: Την παρακολουθούσε συστηματικά μέχρι που την “πέτυχε” στο δρόμο…

Χωρίς τέλος τα περιστατικά ενδοικογενειακής βίας στην Κρήτη, που...

Σκρέκας: «Αισιοδοξία για πιθανά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα ανοιχτά της Κρήτης»

Οι πρώτες ενδείξεις μας κάνουν να νιώθουμε αισιοδοξία για...

Κρήτη: Στο Ηράκλειο η Σοφία, το διασημότερο ανθρωπόμορφο ρομπότ

Στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC (Minoan Robotsports Competition) που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο...