Αυτή τη φορά η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα κάνει αφιέρωμα στη σφαγή στο Δίστομο και θέτει ερωτήματα για το αν πρέπει να πληρώσει η Γερμανία.

«Επέζησαν από τη σφαγή των SS στο Δίστομο» γράφει ο τίτλος του δημοσιεύματος το οποίο ασχολείται με τις αξιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης και των θυμάτων των ναζί για τις θηριωδίες του Γ’ Ράιχ.

«Κρίνετε την καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων στους Έλληνες ως παράλογη; Διαβάστε την παρακάτω ιστορία» είναι ο χαρακτηριστικός υπότιτλος της Bild.

Στο δημοσίευμα η εφημερίδα φιλοξενεί μαρτυρίες ανθρώπων που επέζησαν της σφαγής και αναφέρει «Εν μέσω της κρίσης χρέους, η Ελλάδα έθεσε το ζήτημα των αποζημιώσεων στο τραπέζι».

«Η Γερμανία δεν θέλει να πληρώσει, καθώς δεν βλέπει η εν λόγω αξίωση να ‘στέκει’ νομικά. Ωστόσο εκτός από τη νομική διάσταση δεν υπάρχει και η ηθική υποχρέωση;» διεωράται η Bild

Η Bild καλωσορίζει τον Τσίπρα… στα ελληνικά

Στο φύλλο της Δευτέρας η Bild κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τίτλο «Καλώς ήρθατε στην Γερμανία κύριε Τσίπρα» στα ελληνικά, αν γυρίσει κάποιος την εφημερίδα ανάποδα, ενώ κρατώντας την κανονικά ο ίδιος ακριβώς τίτλος είναι στα γερμανικά προς το κοινό της Γερμανίας.

Η εφημερίδα σε μια στροφή 180ο μοιρών προχωρεί σε μια παράδοξη επίθεση φιλίας με ένα αφιέρωμα στις μέσα σελίδες για τους 50 λόγους που οι Έλληνες είναι αγαπητοί στους Γερμανούς…

56841396f7802b6615106526bec4d22c

iefimerida.gr, enikos.gr