20.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Η Coca – Cola και η Nestle μεταξύ των εταιρειών που προσφέρουν τρόφιμα για έρευνα 23 φοιτητών από πανεπιστήμια της Ευρώπης για την κρητική διατροφή!

Ημερομηνία:

Την Περιφέρεια Κρήτης επισκέφθηκαν σήμερα 25 φοιτητές μέλη της AEGGE, μια από τις μεγαλύτερες διεπιστημονικές φοιτητικές οργανώσεις της Ευρώπης, που αριθμεί περισσότερα από 13.000 μέλη απο διάφορα Πανεπιστήμια της Ευρώπης σε 200 πόλεις.

Τους φοιτητές από 9 χώρες της Ευρώπης υποδέχτηκε και καλωσόρισε στη Περιφέρεια η Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη, η οποία είχε την ευκαιρία να μιλήσει στους φοιτητές για τον πολιτισμό, την ιστορία της Κρήτης, τον πρωτογενή τομέα, τα παραγόμενα προϊόντα, όπως επίσης για τον τουρισμό της.

Η Αντιπεριφερειάρχης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην στρατηγική πολιτική της Περιφέρειας Κρήτης για την κατοχύρωση των Κρητικών προϊόντων στην εσωτερική και διεθνή αγορά με την ενιαία ονομασία «ΚΡΗΤΗ».

Οι φοιτητές θα παραμείνουν στο νησί μας για δυο περίπου εβδομάδες, φιλοξενούνται στην εστία του ΑΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο, και πραγματοποιούν μια εργασία εστιασμένη στην παραδοσιακή Κρητική Διατροφή και τη μυθολογία. Μάλιστα μετά από αίτημα της κ. Βρέντζου εταιρείες τροφίμων της Κρήτης ανταποκρίθηκαν και καλύπτουν την σίτιση των φοιτητών και προσφέρουν τα παραδοσιακά τρόφιμα προκειμένου να ολοκληρώσουν την εργασία τους για την Κρητική Διατροφή.

Εντύπωση όμως προκαλεί ότι μεταξύ αυτών των εταιρειών που συνεισφέρουν είναι η Nestle και η Coca – Cola!

Πιο αναλυτικά, οι εταιρείες που προσφέρουν τα τρόφιμα είναι:

-Super & Mini Markets ΦΑΙΣΤΟΣ
– Super & Mini Markets ΑΡΙΑΔΝΗ
-Super Markets Χαλκιαδάκη
-ΚΡΙΒΕΚ ΑΕ
-Αυγά Συντιχάκης
-τυροκομείο Καλογεράκης
-Εμπόριο τροφίμων Πανακάκης Μανώλης ΑΕ
– COCA COLA
-Κρητικός Φούρνος
-Κρητών Άρτος
-Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμός Πεζών,
-Nestle

Τους ξένους φοιτητές συνοδεύουν στην Κρήτη φοιτητές από το τοπικό παράρτημα της Ευρωπαϊκής ομάδας φοιτητών AEGGE – Heraklio.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...

Αιχμηρός Γιώργος Τσίπρας για Κασσελάκη: «Θαύματα η αριστερά δεν είχε ποτέ στον πολιτικό της λόγο»

Η αναφορά του πρόέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, σε περιστατικό κατά τη διάρκεια της...