15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η Telegraph λάτρεψε τους χανιώτικους κολοκυθοκεφτέδες

Ημερομηνία:

Η αγάπη της βρετανικής εφημερίδας Telegraph για την Ελλάδα κρατάει χρόνια! Κάθε χρόνο συντάκτες της διάσημης εφημερίδας επισκέπτονται την Ελλάδα για να δουν από κοντά και να γράψουν για τις ομορφιές της χώρας μας.

Αυτή τη φορά σειρά είχε η ελληνική κουζίνα ενώ την τιμητική της είχε και η Κρήτη. Η Telegraph σύνταξε τη λίστα με τα 10 κορυφαία πιάτα της ελληνικής κουζίνας, που μαγεύουν τους ουρανίσκους των επισκεπτών της χώρας μας. Γλυκά αλλά και αλμυρά πιάτα παρουσιάζονται στο αφιέρωμα και συνοδεύονται με τις μαγικές διευθύνσεις, όπου θα τα βρουν οι ενδιαφερόμενοι.

Η ειδική συντάκτρια της εφημερίδας, Jane Foster, ταξίδεψε, δοκίμασε και ξεχώρισε τα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, που σε ταξιδεύουν. Δεν έμεινε στις κλασσικές επιλογές πιάτων, όπως ο μουσακάς, το σουβλάκι και η χωριάτικη σαλάτα, αλλά έψαξε για ψαγμένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, που θα συγκινήσουν κάθε ταξιδιώτη. Μπορεί ως Έλληνας να μην σου φανούν ιδιαίτερα πιάτα, όμως οι τουρίστες θα ενθουσιαστούν με τα αγνά υλικά και το συνδυασμό των υλικών της ελληνικής κουζίνας.

Εάν έχεις ακόμα απορία σχετικά με το ποια πιάτα της ελληνικής κουζίνας θεωρούνται κορυφαία, δεν έχεις παρά να τα δεις παρακάτω.

Αυτά είναι τα 10 κορυφαία πιάτα της ελληνικής κουζίνας και που θα τα απολαύσεις καλύτερα:

Ταραμοσαλάτα στην Ταβέρνα τη Κικής – Μύκονος

Κολοκυθοκεφτέδες στο Ταμάμ – Χανιά

Ντοματοκεφτέδες στην Πηνελόπη (Πύργος) – Σαντορίνη

Φρέσκο ψάρι στο Βαρούλκο -Πειραιάς

Μουσακά στην Κλιματαριά-Αθήνα, στον Κουκουμαβλο στα Φηρά -Σαντορίνη

Παστιτσάδα στο Ρεξ (Πόλη), Etrusco στα Kάτω Κορακιάνα – Κέρκυρα

Κλέφτικο στο Μετσοβίτικο Σαλόνι και Κουτούκι του Νικόλα- Μέτσοβο

Χωριάτικη (ελληνική σαλάτα) στην Ταβέρνα της Λέλας- Καρδαμύλη και στο Funky Gourmet – Aθήνα

Μπουγάτσα στο Μπαντης και Γιάννης – Θεσσαλονίκη

"google ad"

Λουκουμάδες στο Αιγαίον – Αθήνα

Η Jane Foster δεν έμεινε μόνο στην Ελλάδα, αφού ακολουθούν και άλλα αφιερώματα φαγητού για διάφορους ευρωπαϊκούς προορισμούς, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ολλανδία.

itravelling.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ