20.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Η Terra Creta ΑΒΕΕ στο Πανεπιστήμιο Drexel των ΗΠΑ (Μάιος 2011)

Ημερομηνία:

Η καινοτομία των προϊόντων, το επιχειρηματικό πρότυπο και ο εξαγωγικός προσανατολισμός του επώνυμου ελαιολάδου της Terra Creta ABEE ήταν τα κύρια στοιχεία επιλογής της εταιρείας στο εξειδικευμένο μάθημα «Μεσογειακή Επιχειρηματικότητα:

«Η Παραγωγική Οικονομία στην Ελλάδα» του Πανεπιστημίου Drexel, στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Πρόκειται για το μοναδικό στις ΗΠΑ μάθημα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών του Drexel, στο οποίο Ανώτατα Στελέχη Ελληνικών Επιχειρήσεων, διαφορετικών κλάδων, καλούνται να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους λειτουργία ως μελέτη περίπτωσης για φοιτητές πλησίον πτυχίου, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Θεόδωρο Κατερινάκη. Η εταιρεία ανέπτυξε την φιλοσοφία της και την μεθοδική προσέγγιση των διεθνών αγορών και ιδιαίτερα την ανάπτυξη που επιχειρεί στην αγορά των ΗΠΑ, τα τελευταία χρόνια, επιτυγχάνοντας την τοποθέτηση των προϊόντων της σε σημαντικές αλυσίδες όπως Whole Foods, Harris Teeter, UNFI και Meijer’s. Οι φοιτητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη γευσιγνωσία του προϊόντος, στην αποκλειστικότητα της συσκευασίας, αλλά και στην ανάλυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου στο διεθνές εμπόριο και την Κίνα, αποδεχόμενοι με θέρμη τα δείγματα προϊόντος που προσέφερε η Terra Creta.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός και η ολοκληρωμένη διαχείριση προϊόντος, πρώτων/βοηθητικών υλών και υποπροϊόντων από την Terra Creta αποτέλεσαν την αφορμή για εξειδικευμένες συναντήσεις με μέλη της επιστημονικής και εμπορικής κοινότητας της περιοχής, που έχει μακρά επιχειρηματική παράδοση στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα με:

  • Τον Πρύτανη της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Καθηγητή Γιώργο Τσετσέκο, ο οποίος έμεινε εντυπωσιασμένος από την υπηρεσία ιχνηλασιμότητας και προχώρησε στη διερεύνηση πρωτοβουλιών σύνδεσης της εταιρείας με τον ισχυρό κλάδο των εμπορικών διανομέων που κυριαρχούν στην αγορά των ΗΠΑ.
  • Τη Διευθύντρια του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών και εμπνευστή του μαθήματος Δρ. Μαρία Χναράκη, με την οποία εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας στα πλαίσια της λαογραφίας του ελαιολάδου, και η επίσκεψη φοιτητών του προγράμματος Drexel Abroad in Crete, αλλά και η προετοιμασία ανάδειξης των χρονολογημένων ελαιοδέντρων της περιοχής Κολυμβαρίου σε “flip- books” αλλά και ως πολιτιστικών μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς.
  • Τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Μηχανολογίας & Μηχανικής του Drexel Αντώνη Κόντσο, με τον οποίο συζητήθηκε ο σχεδιασμός της εταιρείας για ολιστική αξιοποίηση της πυρήνας και του κατσίγαρου.
  • Τον Πρόεδρο της εταιρείας Netronix Group και πρόεδρο καθηγητή Δρ. Βασίλειο Νάση, με τον οποίο συζητήθηκαν διεξοδικά οι δυνατότητες συνδυασμού της ιχνηλασιμότητας με την τηλεπισκοπική χρήση/μετάδοση δεδομένων.
  • Τον Πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Philadelphia -New Jersey- Dellaware (Tri-State) κ. Σταύρο Αντωνακάκη με τον οποίο συμφωνήθηκαν δράσεις συνδυασμού των εμπορικών δικτύων ΗΠΑ και Καναδά και μέσα από την Παγκρητική Αμερικής.

Στη συνέχεια παρατίθεται μια αναμνηστική φωτογραφία της προαναφερόμενης τάξης, όπου διακρίνονται ο κ. Φ. Σουσαλής, ο κ. Θ. Κατερινάκης και τα δείγματα προϊόντος στην Πανεπιστημιούπολη του Drexel στη Φιλαδέλφεια.

Η Terra Creta ΑΒΕΕ με τη γνωστή προσήλωση στο επώνυμο κρητικό ελαιόλαδο και την τοπική κοινωνία και οικονομία εκφράζει την ευαρέσκεια για την επιλογή της στο ανωτέρω μάθημα, διαπιστώνοντας για άλλη μια φορά τις δυνατότητες γόνιμης συνεργασίας των ελληνικών κοινοτήτων της διασποράς με την ελλαδική επιχειρηματικότητα και τις τοπικές πρωτοβουλίες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...

Ουκρανία: Αρθρο-κόλαφος πρώην αξιωματούχου των ΗΠΑ για τους «αέναους πολέμους μας»

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένας πόλεμος αντιπροσώπων που δικαιολογείται ως...

Γερμανική Κατοχή: Ο «Ποντικοβασίλης» – Κάμποι Κυδωνίας, 7 Μαΐου 1944

Του Μιχαήλ Κατσανεβάκη * Θα δανειστούμε μερικούς στοίχους από το...