22.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Θάνατος για γερά πορτοφόλια στο Δήμο Ηρακλείου: Διαθέτει τάφους σε τιμές… γκαρσονιέρας!

Ημερομηνία:

Στην επαναδιάθεση 28 οικογενειακών τάφων, στο κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου, οι αρχικοί δικαιούχοι των οποίων έχουν εκλείψει, προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου προκειμένου να ικανοποιήσει αιτήματα δημοτών, που εκφράζουν έντονο ενδιαφέρον για να αποκτήσουν ταφοπέδιο στο ιστορικό νεκροταφείο του Ηρακλείου.

Οι τιμές που έχει εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή κυμαίνονται από 9.000 έως 27.000 ευρώ το ακριβότερο με βάση την αποτίμηση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που αξιολόγησε την καλλιτεχνική αξία τους.

Όπως είναι γνωστό, με παλαιότερη απόφαση του το 2018 το Δημοτικό Συμβούλιο, καθόρισε τη διαδικασία ανάκτησης από το Δήμο Ηρακλείου των οικογενειακών ταφοπεδίων που δεν εξυπηρετούνται οικονομικά, ή δεν υπάρχουν εν ζωή συγγενείς των αρχικών δικαιούχων.

Με την ίδια απόφαση καθορίστηκε και μια Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων η οποία κλήθηκε να αποτιμήσει την αξία των ταφοπεδίων που αποδεσμεύονται, κάποια από τα οποία έχουν ιδιαίτερη καλλιτεχνική αξία καθώς φέρουν σπουδαία γλυπτά έργα τέχνης.

Στο πλαίσιο αυτό έγιναν εκτιμήσεις για το καθένα από τα 28 οικογενειακά ταφοπέδια οι τιμές των οποίων ξεκινούν από 9.000 ευρώ και φτάνουν τα 27.000 ευρώ που αντιστοιχεί σε ένα τάφο που εκτιμάται ότι έχει καλλιτεχνήματα ιδιαίτερης αξίας.

Στη διάθεση αυτών των τάφων σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Οικονομικών Μαρία Καναβάκη η οποία χειρίζεται την όλη διαδικασία προβάδισμα έχουν όσοι διαπιστωθεί ότι έχουν μια σχέση συγγενικής εγγύτητας με τους αρχικούς κατόχους των ταφοπεδίων.

Ήδη υπάρχει μια λίστα 70 ατόμων που έχει στα χέρια του ο Δήμος, που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση ταφοπεδίου μετά την πρώτη ανακοίνωση που έγινε ότι πρόκειται να διατεθούν.

Ωστόσο μετά τον καθορισμό των τιμών πώλησης τους θα πρέπει να διαπιστωθεί πόσοι εξακολουθούν να εκφράζουν ενδιαφέρον και πόσοι το αποσύρουν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...