21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“Θάνατος στη διανόηση”

Ημερομηνία:

Κραύγαζαν οι Ναζί όταν έκαιγαν τα βιβλία στη χιτλερική Γερμανία. Επίσης και στην Ισπανία, όταν έκαιγαν τα βιβλία του Λόρκα. «Θάνατος στην διανόηση», «θάνατος στον πολιτισμό» είναι τα μέτρα εναντίον του Τσαϊκόφσκι και της παράστασης η «Λίμνη των Κύκνων».

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αρχαία Ελλάδα γινόταν για να γίνει εκεχειρία στον πόλεμο.

Εδώ, τιμώρησαν τον αθλητισμό και τον απαγόρευσαν.

Για να σταματήσει ο πόλεμος; Ή το αντίθετο θα συμβεί μ’ αυτήν την πράξη; Μήπως υποδαυλίζεται έτσι ο πόλεμος; Με ποιο δικαίωμα η Ευρωπαϊκή Ένωση πήρε αυτά τα φοβερά μέτρα όταν δεν αντιδρά καθόλου σε άλλους πολέμους; Όταν δεν αντιδρά καθόλου στις παραβιάσεις από την Τουρκία των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο μας; Πώς, τόση «επιλεκτική ευαισθησία» για την Ουκρανία που δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ούτε στο ΝΑΤΟ; Μήπως γι’ αυτό θέλουν να την εντάξουν σ’ αυτούς τους συνασπισμούς; Για να την χρησιμοποιούν εναντίον άλλων λαών; Οι πύραυλοι του ΝΑΤΟ απ’ την Ουκρανία μπορούν να χτυπήσουν την Μόσχα σε πέντε λεπτά.

Πώς φαντάστηκαν πως μ’ αυτά τα γεμάτα μίσος μέτρα θα σταματήσει ο πόλεμος; Θα φουντώσει ο πόλεμος!

Θα την πληρώσουν άνθρωποι απ’ όλες τις μεριές. Ρώσοι, Ουκρανοί, οι λαοί της Ευρώπης. Πώς θα ζήσουν οι λαοί της Ευρώπης; Από πού θα προμηθεύονται το αέριο; Απ’ την Αμερική; Πώς θα το πληρώνουν; Σε ποιες αγορές, εμείς θα διοχετεύομε τα αγροτικά μας προϊόντα αφού θα κλείσουν για μας οι αγορές της Ρωσίας; Ο Τουρισμός; Τέλειωσαν οι Ρώσοι για την Ελλάδα.

Προς τι λοιπόν αυτό το μίσος; Από ποιους καλλιεργείται; Ποιοι κατευθύνουν και χειραγωγούν την Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι την αυτοκτονούν;

Ο Ναζισμός απλώνεται στην Ευρώπη σαν μέδουσα. Δεν αντέδρασε η Ευρώπη. Τάγματα εφόδου ναζιστικά στην Ουκρανία σφαγιάζουν και η Ευρώπη κοιμάται. Τώρα ξύπνησε αλλά αγουροξύπνησε και πράττει αντίθετα. Τάγματα εφόδου στην Ελλάδα, δολοφόνησαν τον Φύσσα. Στην Θεσσαλονίκη δολοφόνησαν τον Άλκη. Τάγματα εφόδου! Ξεκινούν από τους χούλιγκαν, όπως στην Ουκρανία.

Ποιος καλλιεργεί τον ναζισμό; Από ποιους καθοδηγείται; Από ποιους εκπαιδεύονται;

Θα έπρεπε να απασχολήσουν την Ευρώπη για να μην σφάζονται οι λαοί και όχι να υποδαυλίζει με τις θέσεις της τον πόλεμο. Το αίτιο να ψάξει και όχι το επακόλουθο του αιτίου. Γιατί έτσι, πάντα θα υπάρχει το καταστροφικό για την ανθρωπότητα, επακόλουθο.

Β.Κ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...