14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Θάφτηκαν κάτω από μπάζα το ποτάμι και ο καταρράκτης και τα υπεραιωνόβια πλατάνια στον Αζωγυρέ | Φωτός

Ημερομηνία:

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί στον Αζωγυρέ από βράχια και χώματα που έχουν πέσει λόγω φουρνέλων που τοποθετήθηκαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με καταγγελία του επιχειρηματία κ. Γιάννη Βολουμπασάκη η εικόνα της περιοχής έχει υποστεί ακραία αλλοίωση αφού πέραν του δρόμου, κατω από τα χώματα θάφτηκαν πλατάνια, το ποτάμι, ακόμη και οι καταρράκτες.

Όπως φαίνεται και από τη σύγκριση μεταξύ των αεροφωτογραφιών πριν και μετά την πτώση των μπάζων, το μεγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο:

Διαβάστε την επιστολή του κ. Βουλουμπασάκη:

Τι γίνεται στον Αζωγυρέ;

Επισκέπτομαι κάθε χρόνο τον Αζωγυρέ στην Παλιόχωρα, το χωριό θαύμα της φύσης, με το ποτάμι του, τα αιωνόβια πλατάνια του και τους περίφημους καταρράκτες του. Είναι μια περιοχή χάρμα οφθαλμού για τους ντόπιους και τους επισκέπτες του.

Φέτος όμως προς λύπη μου είδα και έφριξα. Τα πλατάνια δεν υπάρχουν, το ποτάμι δεν υπάρχει, το θαύμα των καταρρακτών δεν υπάρχει. Σωροί από μπάζα χώματα, πέτρες από τα φουρνέλα δίπλα στο ποτάμι τα φράξανε όλο, γιατί, λέει, ήταν επικίνδυνα αν σε περίπτωση σεισμό φραζόταν ο δρόμος και τραυματιζόταν κάποιος σε διερχόμενο αυτοκίνητο (κάθε ώρα περνάει ένα).

Εδώ όλη η Ελλάδα έχει το ίδιο πρόβλημα, δρομους επικίνδυνους, και βρήκανε τον Αζωγυρέ για να γεμίσουν τα ταμεία τους;

Εδώ τα Τοπόλια, ο πλέον πολυσύχναστος δρόμος, και δεν κάνανε τίποτα. Τα Τέμπη στη Λάρισσα που τα αυτοκίνητα είναι μασούρη με τα βράχια πάνω από τα κεφάλια τους, τον Αζωγυρέ βρήκανε; Τι κρύβεται πίσω από αυτό κύριε Αντιπεριφερειάρχη;

Αμέσως να γίνει αποκατάσταση της πρότερης κατάστασης, να απομακρυνθούν τα μπάζα και να αρχίσει να ρέει το ποτάμι.

Γιάννης Βουλουμπασάκης,

επιχειρηματίας

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...