16.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

Θέσεις – απόψεις των Επιμελητηρίων Χανίων – Ρεθύμνης σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου Χανίων

Ημερομηνία:

“Όλοι έχουμε συμφωνήσει ότι το διεθνές Αεροδρόμιο Χανίων, «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», είναι ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία για τη μελλοντική εξέλιξη της αναπτυξιακής πορείας της Κρήτης γενικότερα και της Δυτικής Κρήτης ειδικότερα. Οι περισσότεροι, επίσης  θα συμφωνήσουμε ότι ένα τόσο σημαντικό εργαλείο, στρατηγικού χαρακτήρα για τις αναπτυξιακές προοπτικές του  τόπου μας, είναι δημόσιο αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Τούτων δοθέντων, όλοι οι φορείς και οι θεσμοί, δημόσιοι  και ιδιωτικοί, έχουμε ομόφωνα ταχθεί κατά της δρομολογημένης εκποίησης του Αεροδρομίου Χανίων, με πρόσφατα ψηφίσματά μας.

Παρατηρούμε όμως,  με ολοένα αυξανόμενη απαισιοδοξία, ότι κύριο μέλημα της παρούσας Ελληνικής κυβέρνησης, είναι η εκποίηση των δημόσιων δομών, χωρίς ενδιαφέρον ή φροντίδα για τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου μας και δυστυχώς η καθημερινή ειδησεογραφία από άλλα μέρη της πατρίδας μας, επιβεβαιώνει καθημερινά αυτήν την απαισιοδοξία.

Αντιλαμβανόμενοι ότι η Ελληνική κυβέρνηση, ασκεί την  πολιτική της με μια αδιανόητη αδιαφορία για τον αντίκτυπο των αποφάσεών της στις τοπικές κοινωνίες,  γνώμη και πεποίθησή μας είναι ότι εμείς, οι πολίτες της Κρήτης, πρέπει να προετοιμαστούμε απέναντι στο ενδεχόμενο της άμεσα επικείμενης εκποίησης του Αεροδρομίου Χανίων, που έχει ρητά δρομολογηθεί.

Τα Επιμελητήρια Χανίων και Ρεθύμνης, αισθανόμαστε την ανάγκη να συζητήσουμε και να αναζητήσουμε ένα εναλλακτικό σχέδιο δράσης, αντιτασσόμενοι στους ατυχείς σχεδιασμούς της Ελληνικής κυβέρνησης, εφόσον –όπως διαφαίνεται- η τελευταία δεν πειστεί, εν τέλει, για την αδήριτη ανάγκη να παραμείνει το Αεροδρόμιο Χανίων ως ένας δημόσιος αναπτυξιακός πυλώνας της νήσου.

Ως εκ τούτου, καλούμε σε ανοιχτή διαβούλευση όλους τους φορείς αλλά και τους ενδιαφερόμενους πολίτες, προκείμενου να συζητήσουμε και να επεξεργαστούμε την ιδέα της σύστασης ενός φορέα που θα διεκδικήσει την εξαγορά  του Αεροδρομίου Χανίων για λογαριασμό της τοπικής κοινωνίας.

Σε κάθε περίπτωση, διεκδικούμε τη δημιουργία ενός φορέα που θα αναζητήσει τις συνέργειες του Αεροδρομίου Χανίων με την τοπική κοινωνία και που καταστατικά θα παραμείνει ένας συνεργάτης της τοπικής κοινωνίας και των αναγκών της, αντί κάποιου άγνωστου και απρόσωπου επενδυτή, τον οποίο σχεδιάζει να επιβάλει η Ελληνική κυβέρνηση, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη μας ή με εξασφαλίσεις συναντίληψης για το συλλογικό συμφέρον μας.”

Ιωάννης Μαργαρώνης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Χανίων
Γεώργιος Γιακουμάκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ρεθύμης

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΙΝΚΑ: 20% πιο ακριβό το χριστουγεννιάτικο τραπέζι φέτος – Στα 178,85 ευρώ για 4 άτομα

Το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι αποδεικνύεται σημαντικά ακριβότερο σε σχέση με πέρσι,...

«Δεν είχε δικαίωμα στη σιωπή»: Τι πραγματικά συνέβη με τον «Φραπέ» στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η πολυαναμενόμενη κατάθεση του Γιώργου Ξυλούρη, γνωστού ως «Φραπές», στην...