19.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Θέσπιση Ελληνικού Σήματος για τα γαλακτοκομικά προϊόντα αντί της αναγραφής της χώρας προέλευσης

Ημερομηνία:

Στήριξη της ελληνικής κτηνοτροφίας τηρώντας παράλληλα την ενωσιακή νομοθεσία – Απάντηση στην παρέμβαση Αυγενάκη

Αναφορικά με το ζήτημα της επικείμενης κατάργησης της υποχρεωτικής αναγραφής της χώρας προέλευσης της πρώτης ύλης στα γαλακτοκομικά προϊόντα, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Αθανάσιος Σκορδάς, απαντώντας στην παρέμβαση που κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, τονίζει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση, προκειμένου να προστατεύσει τους εγχώριους παραγωγούς, έχει διατηρήσει σε ισχύ την εν λόγω αγορανομική διάταξη.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό, η Αγορανομική Διάταξη 5/2009, ευνοϊκή για Έλληνες κτηνοτρόφους και καταναλωτές, έχει κριθεί ότι αντιβαίνει στο ενωσιακό δίκαιο σύμφωνα με την από 8/3/2010 απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ε2010/1195).

Η Ελληνική Κυβέρνηση, προκειμένου να προστατεύσει τους εγχώριους παραγωγούς και τους καταναλωτές, έχει διατηρήσει σε ισχύ την εν λόγω αγορανομική διάταξη, ενώ, ενόψει της υποχρέωσης συμμόρφωσης προς την ανωτέρω απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καταβάλλεται ιδιαίτερη προσπάθεια προκειμένου διατηρηθεί επί της ουσίας το περιεχόμενο της αγορανομικής αυτής διάταξης με την εκπόνηση Κανονισμού από τον ΕΛΟΓΑΚ για την απονομή του Ελληνικού Σήματος στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Ο Κανονισμός ήδη έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.

Η θέσπιση του Ελληνικού Σήματος θα διασφαλίσει πλήρως την στήριξη της ελληνικής κτηνοτροφίας, ενώ θα δώσει την δυνατότητα στον καταναλωτή να επιλέγει το προϊόν που είναι αποδεδειγμένα ελληνικό, χωρίς να παραβιάζεται η ενωσιακή νομοθεσία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάος στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ: Το κίνημα υπέρ της Παλαιστίνης εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες

Εξαπλώνονται σε πολλά πανεπιστήμια στον κόσμο, οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους που βρίσκονται...

Η ΠΑΠΑΔΙΑ

(Μια αφήγηση που πηγάζει από ιστορικά γεγονότα)... Μες τη νύχτα...

Σα σήμερα, 4 Μαΐου 2017, πέθανε ο ανυπότακτος Αναρχικός Βαρδής Τσουρής | Φωτός

Κάθε τόπος έχει ανθρώπους που έχουν αφήσει το στίγμα...