24.8 C
Chania
Monday, July 1, 2024

Θα αναγνωριστεί η Εθνική Συλλογή Ποικιλιών Ελιάς που διατηρείται στα Χανιά ως Διεθνής Συλλογή;

Ημερομηνία:

Ο ερευνητής του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου του ΕΛΓΟ – Δήμητρη κ. Γιώργος Κουμπούρης με ανάρτησή του αναφέρεται στη σημασία της τριμερούς συμφωνίας για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας της ελιάς:

Τι σημαίνει η πρόσφατη συμφωνία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας;

Όπως ανακοινώθηκε στις 14/06/2024, το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (ΔΣΕ – IOC), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και το Υπουργείο Γεωργίας της Ισπανίας υπόγραψαν μια τριμερή συμφωνία για την διατήρηση και προστασία της βιοποικιλότητας της ελιάς. Αυτή η εξέλιξη αναμένεται να αναβαθμίσει με χρηματοδότηση, κύρος και τεχνογνωσία το δίκτυο Διεθνών Συλλογών Ποικιλιών ελιάς που διατηρείται σε χώρες-μέλη του ΔΣΕ (Μαρόκο, Τουρκία, Ιταλία, Ισραήλ, Αργεντινή) με πρωταγωνίστρια την Ισπανία που φιλοξενεί την πρώτη Παγκόσμια Συλλογή Ποικιλιών Ελιάς στην Κόρντομπα, τα πιο σημαντικά ερευνητικά κέντρα και φυσικά την μεγαλύτερη παραγωγή ελαιολάδου στον κόσμο.

Σκοπός είναι να αναδειχθεί η σημασία που έχει ο πλούτος ποικιλιών ελιάς για το περιβάλλον και την ανθρωπότητα, να διασωθούν σπάνιες ποικιλίες και να εξασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση σε όλους.

Το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ έχει υποβάλει αίτηση για αναγνώριση της Εθνικής Συλλογής Ποικιλιών Ελιάς που διατηρεί στα Χανιά ως Διεθνής Συλλογή ώστε να μπει στην παγκόσμια ελίτ και να φέρει την Ελλάδα στον πυρήνα του ΔΣΕ. Διαρκής στόχος της χώρας μας πρέπει να είναι η μόνιμη παρουσία στελεχών στο κέντρο των εξελίξεων στην Μαδρίτη.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μέχρι την Κρήτη έφτασε ο καπνός από τη φωτιά στην Κερατέα

Βορειοδυτικά της Κρήτης έφτασε ο καπνός από τη φωτιά...

SOS Τροχαία εγκλήματα: Η Ελλάδα και πάλι πρωτοπόρος στα τροχαία εγκλήματα στην Ευρώπη.

Θλίψη και οργή εκφράζει ο Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία...

Συνέλευση για το Μαρκοπούλου από τον σύλλογο «Γειτονιά του ΑηΓιάννη»

Σε ανοιχτή συνέλευση για το πρώην στρατόπεδο Μαρκοπούλου καλεί...

Με μεγάλη προσέλευση οι κρίσιμες εκλογές στη Γαλλία

Στις κάλπες προσέρχονται από σήμερα το πρωί οι Γάλλοι...