17.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Θα «βουλιάξει» με Σκανδιναβούς η Κρήτη

Ημερομηνία:

Βαλίτσες για την Κρήτη ετοιμάζουν και αυτήν τη χρονιά οι Σκανδιναβοί, όπως αυτό έγινε ξεκάθαρο στην τουριστική έκθεση «Grekland Panorama 2015» που έλαβε χώρα στη Σουηδία.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, ο οποίος έδωσε το «παρών» στην έκθεση, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο εκτίμησε ότι η Κρήτη θα κινηθεί ανοδικά στις αφίξεις Σκανδιναβών σε σχέση με πέρυσι (αύξηση περίπου 10%) γεγονός που γεμίζει με αισιοδοξία τους εμπλεκόμενους με τα τουριστικά, προσδοκώντας να μετριασθούν οι απώλειες από τη ρωσική αγορά εφέτος.

Η Κρήτη για τη χρονιά που πέρασε σημείωσε ρεκόρ αφίξεων ξεπερνώντας τα 3,2 εκατομμύρια τουρίστες. Στόχευση ωστόσο, παραμένει η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με «όχημα», μεταξύ άλλων, τις ειδικές μορφές τουρισμού.

Ως προς αυτό, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Γερανίου, Ανδρέας Κλαψινός, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρθηκε στην ανάδειξη του σπηλαίου Γερανίου, που όπως είπε, είναι από τα σημαντικότερα σπήλαια της Κρήτης (χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως η Κνωσός της Παλαιοντολογίας) και παρουσιάζει ιδιαίτερο στρωματογραφικό ενδιαφέρον της πρώιμης Νεολιθικής ΙΙ, μέσης Νεολιθικής και ύστερης Νεολιθικής περιόδου.

Ο κ. Κλαψινός ανέφερε πως η αξιοποίηση του σπηλαίου έχει τεράστια πολιτιστική αξία σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι βέβαιο, όπως είπε, ότι θα αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών και θα βάλει το Ρέθυμνο στον χάρτη με τα σπουδαία μνημεία του κόσμου.

Ως προς τις θεματικές μορφές τουρισμού, προσπάθειες γίνονται, εξάλλου, για τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων τόσο στο Ρέθυμνο όσο και στα Χανιά. Όπως τόνισε ο κ. Κλαψινός, σε συγκεκριμένα σημεία των δύο νομών μπορούν να βυθιστούν παροπλισμένα πολεμικά πλοία και να αποτελέσουν πόλο έλξης για τους λάτρεις της κατάδυσης.

Σε αυτήν τη φάση, το ζήτημα είναι να γίνει η μελέτη, βάσει της οποίας θα στηθεί το εν λόγω εγχείρημα, καθώς τα παροπλισμένα πλοία μπορούν, σύμφωνα με τον κ. Κλαψινό να τεθούν άμεσα στη διάθεση των εμπνευστών του εγχειρήματος.

protothema.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...