15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“…με αίμα φοιτητών βάφτηκε το βαγόνι”: Εκατοντάδες και σήμερα στους δρόμους των Χανίων απαίτησαν δικαίωση για τους νεκρούς των Τεμπών | Φωτός

Ημερομηνία:

Για ακόμη μία μέρα, φοιτητές, μαθητές και απλοί πολίτες στα Χανιά αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας βγήκαν στους δρόμους, για να διαδηλώσουν ενάντια σε όλες αυτές τις πολιτικές που οδήγησαν στο έγκλημα στα Τέμπη.

Το κάλεσμα είχε δημοσιοποιηθεί χθες από τους φοιτητικούς συλλόγους του Πολυτεχνείου Κρήτης και παρά το ελάχιστο χρόνο της δημοσιοποίησης, εκατοντάδες ήταν που αυτοί που και σήμερα βρέθηκαν στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς για να εκφράσουν την οργή τους για τη δικαίωση των νεκρών των Τεμπών.

Ο Βαγγέλης Πρασόπουλος, πρόεδρος του ενιαίου φοιτητικού συλλόγου Πολυτεχνείου Κρήτης δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης:

“Τρίτη μέρα και οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης διαδηλώνουν ενάντια στη διαχείριση της κυβέρνησης που οδήγησε στην προχθεσινή τραγωδία. Οι νεκροί είναι δεκάδες, πολλοί από αυτούς είναι και φοιτητές. Κατεβήκαμε στην πορεία σκεπτόμενοι ότι στη θέση των συμφοιτητών μας θα μπορούσαμε κάλλιστα να είμαστε εμείς καθώς κατεβαίνουμε στα Χανιά που είναι ο τόπος των σπουδών μας. Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Θα γίνουμε η φωνή των νεκρών συμφοιτητών μας και θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε μέχρι να παρθούν πίσω όλες αυτές οι πολιτικές επιλογές που οδήγησαν στον θάνατο δεκάδων ανθρώπων. Η κοινωνία πραγματικά είναι συγκλονισμένη. Και η τοπική κοινωνία διαμαρτύρεται εδώ και τέσσερις μέρες καθημερινά και οι πορείες στα Χανιά είναι πάρα πολύ μαζικές.

"google ad"

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 με παλμό και πολλά συνθήματα, μεταξύ άλλων και τα εξής:

  • Με αγώνες / τιμάμε τους νεκρούς
  • Πουλήσατε τα πάντα είστε δολοφόνοι / με αίμα φοιτητών βάφτηκε το βαγόνι
  • Ο λαός δεν ξεχνά / Μητσοτάκη τραχανά
  • Δεν ήταν δυστύχημα ήταν δολοφονία / κάτω η Νέα Δημοκρατία

  • Εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές / εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές
  • Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι
  • Ιδιωτικοποιείται του τρένου τις γράμμες / και παρακολουθείτε τις τηλεφωνικές
  • Δε θα ξεχαστεί ότι έγινε στα Τέμπη / με αίμα του λαού βαφτήκαν τα κέρδη

  • ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ / πουλήσανε τα τρένα, σκοτώνεται ο λαός
  • ΝΔ σημαίνει φτώχια και νεκροί / να φύγει ο Μητσοτάκη τώρα απ’ τη Βουλή
  • Μητσοτάκη στέλνεις τα ΜΑΤ μες στους σταθμούς, γιατί έχεις την ευθύνη για όλους τους νεκρούς
  • Δε φταίει ο σταθμάρχης για τη μετωπική, φταίει της κυβέρνησης η πολιτική

Οι διαδηλωτές διέσχιεσαν όλους τους κεντρικούς δρόμους των Χανίων, ανέβηκαν από την Αποκορώνου, για να κατέλθουν μετά περνώντας από τον Δημοτικό Κήπο μέχρι που κατέληξαν στη Δημοτική Αγορά όπου και ολοκληρώθηκε η πορεία.

Η επόμενη διαδήλωση που έχει ανακοινωθεί είναι για την Τρίτη 7 Μάρτη στις 7.00 μ.μ. στη πλ. Δημοτικής Αγοράς αν και θα υπάρξουν στο ενδιάμεσο και άλλες δράσεις.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ