14.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Θα δώσουν λόγον

Ημερομηνία:

κ. Διευθυντά

Όταν την περασμένη Παρασκευή ανέφερα στην εκπομπή «Χθες σήμερα αύριο» τα περί ελευθέρων σκοπευτών που επανειλλημένα άκουσα από μέσα ενημέρωσης, μέσα μου ευχόμουν όλη αυτή η ιστορία να είναι λόγια αέρα κενά περιεχομένου, σε μια απέλπιδα καθεστωτική προσπάθεια να τρομοκρατηθεί ο λαός να μην κατέβει στις παρελάσεις ακριβώς για να μην καταγραφεί η λαϊκή δυσαρέσκεια.

Άλλωστε, σκεφτόμουν, τι ανάγκη έχουν αυτοί από θανατηφόρες σφαίρες, όταν επιτυγχάνουν το στόχο τους με τα μνημόνια και μας στέλνουν αδιάβαστους. Άπειρα τα παραδείγματα.

Ήδη το προσδόκιμο επιβίωσης του έλληνα, έχει αρχίσει να μειώνεται και πάει λέγοντας.

Λέγαμε λοιπόν για τους ελεύθερους σκοπευτές, για ν’ αποδειχτεί ότι δυστυχώς δεν επρόκειτο για απλή πληροφορία ή απειλή, αλλά για αληθινό σενάριο.

Πέραν των δημοσιευμάτων για το συγκεκριμένο θέμα, η απάντηση – επιβεβαίωση ήρθε από τον ίδιο τον υφυπουργό της λεγόμενης προστασίας του πολίτη τον Οικονόμου, ο οποίος είπε ότι ο λόγος ύπαρξης των ελεύθερων σκοπευτών είναι τάχα η τρομοκρατία, και ότι αυτοί, άκουσον, άκουσον, αποτελούν πέπλο προστασίας!!

Θάθελα μόνο νάξερα, ποιος θα γλιτώσει όλους εμάς από τους πραγματικούς τρομοκράτες. Όλους αυτούς που ρημάζουν το βιος, τις ζωές, τα όνειρά μας.

Είναι να τρελαίνεται κανείς βλέποντας με πόση ευκολία οι εθνοπατέρες μας εξασφαλίζουν χρήματα για τα κόμματά τους, την ίδια στιγμή που δίνονται ψίχουλα σε μισθούς και συντάξεις, την ίδια στιγμή που ετσιθελικά και με θράσσος χιλίων πιθήκων ληστεύουν τις όποιες οικονομίες είχαν από το παρελθόν οι πολίτες.

Άνθρωποι που επένδυσαν σε ομόλογα για τα γεράματά τους, το εφάπαξ και ότι άλλο είχαν στην άκρη, τώρα με το «κούρεμα» του 53% θα πάρουν τα υπόλοιπα από το 2023 λαμβάνοντας 2.000 ευρώ μόνο κάθε χρόνο, ενώ θα εξοφληθούν το 2042, όσοι από αυτούς βέβαια ζουν!

Το ερώτημα είναι γιατί αφού σαν χώρα έχομε χάσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας με τις υπογραφές των προδοτικών μνημονίων, και τις όποιες άλλες – ερήμην του λαού – συμφωνίες, αφού οδεύουμε από το κακό στο χειρότερο, γιατί απορρίπτομε την πρόταση που έχει κάνει από καιρό η Ρωσία για τη χρήση κάποιων λιμανιών μας από το στόλο της, καταβάλλοντας μας όπως έχει γραφεί 200 δις ευρώ.

Ρητορικό βεβαίως είναι το ερώτημα αφού όλοι ξέρουμε πως ακόμα και τούτες τις τραγικές για τη χώρα μέρες, οι δήθεν φίλοι και σύμμαχοί μας έχουν υποχρεώσει να δεσμευτούμε για την αγορά οπλικών συστημάτων τόσο από την Ε.Ε. όσο και από Αμερική.

Δυστυχώς, το μνημονιακό μέτωπο που μας κυβερνά, οι ομιλούντες την ελληνικήν, αλλά ουδεμίαν σχέσιν έχοντες με την Ελλάδα και τους Έλληνες – σύμφωνα με το δόγμα της Τρόικα – ποσώς ενδιαφέρονται για το γεγονός πως ενδεχόμενη συμφωνία με τους Ρώσους, θα έλυνε σε μεγάλο βαθμό το οικονομικό μας πρόβλημα, ενώ η παρουσία τους εδώ θα έκοβε τον βήχα των εξ’ ανατολών γειτόνων (και όχι μόνο), και θα διασφάλιζε τα σύνορά μας, κάτι που για ευνόητους λόγους αρνούνται να πράξουν Αμερική και Ε.Ε.

Τα οφέλη από τη διασφάλιση των συνόρων μας θα ήταν πολλαπλά αφού οι δαπάνες για τα εξοπλιστικά προγράμματα θα ήσαν μηδενικές ή έστω συρρικνωμένες στο ελάχιστο.

Δια μέσον των αιώνων, ο γέρος του Μωριά, ο Θόδωρος Κολοκοτρώνης, όπως τότε απευθυνόμενος στην προσωρινή κυβέρνηση της Τροιζήνας, έτσι και σήμερα μοιάζει να προειδοποιεί τους θλιβερούς προσκυνημένους των σκοτεινών ημερών μας.

–         Κύριοι αντιπρόσωποι του λαού!

Δια τον Θεόν, δια την αγάπην της πατρίδος, λάβετε μέτρα σωστικά δι’ αυτήν!

Θα δώσετε λόγον εις τον Θεόν, και στην αδέκαστον ιστορίαν!

Προειδοποίηση βεβαίως την οποία προσυπογράφει ο χιλιοπροδωμένος λαός περιμένοντας εναγωνιώς την ημέρα της ετυμηγορίας του.

Αλ.Σ.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναυάγιο στη Χρυσή: Δε φτάνουν οι θάλαμοι στα ψυγεία του νεκροτομείου για τους νεκρούς

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θα μεταφερθούν...

Το ΠΑΣΟΚ «φρενάρει» τον Τσίπρα

Με την παρουσίαση του βιβλίου του στην Αθήνα και το θέατρο...