10.8 C
Chania
Friday, December 12, 2025

Θα πληρώνουν ΕΝΦΙΑ και τα ανήλικα παιδιά για το σπίτι των γονιών τους

Ημερομηνία:

Τα πάνω κάτω έρχονται στην φορολόγηση με τον ΕΝΦΙΑ … Πιο συγκεκριμένα η κυβέρνηση αντί να τον εξαφανίσει από προσώπου γης  σχεδιάζει να τον επεκτείνει σε όλη την οικογένεια φορολογώντας το σύνολο της ακίνητης περιουσίας που διαθέτει το ζευγάρι και τα ανήλικα τέκνα του. Ταυτόχρονα στο νέο φόρο θα ενταχθούν όλα τα αγροτεμάχια.

Με τον τρόπο αυτό βάζει τέλος τη λογική σπάω σε κομμάτια την περιουσία μου  δηλαδή προχωράω σε γονικές παροχές ή μεταβίβασεις της ψιλής κυριότητας ή της επικαρπίας σε μέλη της οικογένειας. Δηλαδή.

Ειδικότερα το σχέδιο προβλέπει:

1. Καταργείση του ΕΝΦΙΑ και αντικαθίσταση από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Απαραίτητη προϋπόθεση για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ είναι η εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις πραγματικές τιμές πώλησης των ακινήτων.

2. Οικογενειακό αφορολόγητο το οποίο πιθανόν να προσαυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των μελών κάθε οικογένειας. Κάτι αντίστοιχο ίσχυε και το 2011 με τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Θα φορολογείται το σύνολο της ακίνητης περιουσίας σε αντίθεση με σήμερα που κάθε ακίνητο φορολογείται ξεχωριστά για κάθε φορολογούμενο

3. Ένταξη των αγροτεμαχίων στο νέο φόρο

4. Ο νέος φόρος να επιβαρύνει τους έχοντες μεγάλη ακίνητη περιουσία και να εξαιρέσει τις πολύ μικρές ιδιοκτησίες από τον νέο φόρο. Στην περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει να εξαιρέσει τις ιδιοκτησίες κάτω των 50.000 ευρώ αυτό ουσιαστικά θα οδηγήσει στην εξαίρεση 2,8 εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων από το φόρο.

topontiki.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πώς το ρώσικο χρήμα στο Βέλγιο έκανε τον Πιερρακάκη πρόεδρο του Eurogroup

Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και με διεθνή αντίκτυπο,...

Κλείνουν τα κρεοπωλεία στις 14 Δεκεμβρίου – Πανελλαδικό μήνυμα στήριξης στους αγρότες

Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία κρεοπωλών για κλείσιμο των κρεοπωλείων...