22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

«Θα στερηθούμε και την δροσιά της θάλασσας επειδή είμαστε φτωχοί;» – Μια επιστολή για την κατάσταση με τις ομπρέλες στις παραλίες

Ημερομηνία:

Κύριε δ/ντά,

θέλω μέσω της έγκριτης εφημερίδας σας να εκφράσω την αγανάκτησή μου, την απογοήτευσή μου και την άμετρη οργή που ένιωσα όταν πήγα σε κάποια παραλία του νησιού μας να απολαύσω την δροσιά της θάλασσας.

Πηγαίνοντας στην εν λόγω παραλία με τον εγγονό μου απογοητεύτηκα με την εικόνα που είδα εκεί. Έψαξα να βρω ελεύθερο χώρο αλλά δυστυχώς δεν κατέστη ποτέ δυνατόν αυτό. Όλη εκείνη η παραλία ήταν κατειλημμένη από ομπρέλες και ξαπλώστρες και ερωτώ τους υπεύθυνους όσον αφορά την εκμετάλλευση των παραλιών μας:

‘’Γιατί γίνεται αυτό κύριοι; Συνταξιούχος είμαι, δεν μου περισσεύουν χρήματα να ενοικιάσω ομπρέλα με την πενιχρή σύνταξη που παίρνω. Το τσουχτερό χρηματικό ποσό που μου ζητάνε για τις ομπρέλες δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο’’ και πήρα τον εγγονό μου και έφυγα από εκείνη την παραλία με κλάματα και σχεδόν σέρνοντάς τον, με βαριά καρδιά και με σκυμμένο το κεφάλι.

Όμως, πριν φύγω από κείνο το μέρος είδα δύο ζευγάρια, το ένα με ένα παιδί στην αγκαλιά της μητέρας του και στο άλλο η γυναίκα έγκυος, να κάθονται στον τελειωμό της ακτής πάνω σε πέτρες προφανώς γιατί δεν θα είχαν χρήματα για να ενοικιάσουν μια ομπρέλα. Που θα βγει αυτή η κατάσταση; Θα στερηθούμε και την δροσιά της θάλασσας επειδή είμαστε φτωχοί;

Αλλά μήπως και στις άλλες παραλίες δεν επικρατεί σχεδόν η ίδια κατάσταση; Και το λέω αυτό γιατί έχουν γεμίσει με ξαπλώστρες και μένει ελάχιστος ελεύθερος χώρος για να φιλοξενήσει χιλιάδες ανθρώπους. Εκατό ομπρέλες κύριοι θα φιλοξενήσουν διακόσια άτομα, αυτούς βέβαια που έχουν χρήματα. Χώρος ελεύθερος, ίδιος με το χώρο των ομπρελών, χωράει να φιλοξενήσει χίλια άτομα. Είναι δίκαιη μοιρασιά αυτή;

Τέλος, ήθελα να σας πω ότι είδα κι άλλους να φεύγουν από τις παραλίες με τα παιδιά τους να κλαίνε γιατί δεν βρήκαν χώρο, όπως κι εγώ έφυγα με τον εγγονό μου όπως προαναφέρω και για να τον ησυχάσω του έταξα ότι μια άλλη μέρα θα παραμείνουμε εκεί κι όπως λέει μια σοφή παροιμία μας ‘’μην τάξεις σε Άγιο κερί και σε μικρό κουλούρι’’ που αυτό σημαίνει σίγουρα ότι κάθε μέρα ο μικρός θα μου λέει ‘’πάμε σε κείνη την παραλία να παίξουμε’’με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ευελπιστώ η παρούσα να τύχει την δέουσα ανταπόκριση.

 

Δημήτρης Κ. Τυραϊδής
συγγραφέας – ποιητής
μέλος της Παγκοσμίου Ενώσεως Ελλήνων Λογοτεχνών,
μέλος των Πνευματικών Δημιουργών νομού Χανίων
και άλλων πολλών πολιτιστικών συλλόγων

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...