27.8 C
Chania
Tuesday, May 21, 2024

Θα τοποθετηθεί υποβρύχιο καλώδιο για τη μεταφορά ρεύματος στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται πλέον η ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα μέσω της δημιουργίας υποβρύχιου καλωδίου μεταφοράς ρεύματος, μετά από απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που εγκρίνει έργα 112 εκ. ευρώ για την επέκταση του δικτύου μεταφοράς ενέργειας στη χώρα.

Σήμερα το νησί ανήκει στις μη διασυνδεδεμένες περιοχές με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ στη χώρα, με αποτέλεσμα να πρέπει να λειτουργεί με μεγαλύτερο κόστος αφού στηρίζεται μόνο στους σταθμούς παραγωγής ρεύματος που υπάρχουν πάνω στην Κρήτη οι οποίοι λειτουργούν με ντίζελ και με μικρό ποσοστό συμμετοχής ενέργειας που παράγεται από τις ανανεώσιμες πηγές.

Η Κομισιόν έκρινε ότι η στήριξη του ελληνικού δημοσίου σε επτά έργα που αποσκοπούν στη βελτίωση και επέκταση του ελληνικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας είναι σύμφωνη με τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ και δίνει το πράσινο φως για να προχωρήσουν. Το συνολικό επενδυτικό κόστος των έργων ανέρχεται σε 112 εκ. ευρώ, αλλά η ενίσχυση που αποφασίστηκε τώρα είναι ύψους 36 εκ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το ελληνικό κράτος και τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ.

ΠΗΓΗ: anatolh.com

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

3η Γιορτή Αθλητισμού στην Γαύδο

Ο Δήμος Γαύδου στο πλαίσιο της 3ης Γιορτής Αθλητισμού στο νησί...

Στο Κ.Α.Σ. η μελέτη για κατασκευές σκίασης και εξοπλισμού στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, μετέβη σήμερα στην Αθήνα...

Χανιά: Λουκέτο σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται ως Αθλητικό Κέντρο

Συνεργεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πραγματοποίησαν έλεγχο...