16.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Θα ψηφίσουν οι προφυλακισμένοι Χρυσαυγίτες για ΠτΔ

Ημερομηνία:

Άδεια να μεταβούν στη Βουλή από τις αστυνομικές δυνάμεις και να ψηφίσουν στις τρεις ψηφοφορίες για την ανάδειξη ή όχι προεδρου της Δημοκρατίας δίνει η εισαγγελική αρχή στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Είναι η πρωτη φορά που η αρμόδια αρχή δίνει άδεια στους προφυλακςιμένους Χρυσαυγίτες, πλην των περιπτώσεων που αφορούσαν την άρση της ασυλίας τους, να συμμετάσχουν σε κοινοβουλευτική διαδικασία. Πληροφορίες αναφέρουν πως η εισαγγελέας, εκτίμησε πως αυτή τη φορά πρόκειται για κορυφαίο πολιτειακό ζήτημα ενώ ειναι προφανές πως ετίθετο και συνταγματικό ζήτημα από την τυχόν μη συμμετοχή τους στη διαδικασία.

Πάντως ανάλογη άδεια δεν τους ειχε δοθεί κατα τη συζητήτηση για τον προϋπολογισμό και την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η άδεια του επόπτη των φυλακών Κορυδαλλού αφορά τους προσωρινά κρατουμενους στον Κορυδαλλό Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Νίκο Κούζηλο και Ηλία Κασιδιάρη. Η θέση τους, όπως έχει εκφραστεί μέχρι τώρα, είναι πως δεν θα ψηφίσουν θετικά για πρόεδρο της δημοκρατίας.

Προσωρινά κρατούμενος στο Ναύπλιο είναι και ο ανεξάρτητος πλεον Στάθης Μπούκουρας στον οποίο επίσης προφανώς θα δοθεί η σχετική άδεια, μάλιστα ο τελευταλιος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει θετικά. Πριν απο λίγες μέρες η εισαγγελέας Εφετών ειχε προτείνει να αφεθεί ελευθερος με εγγύηση 10.000 ευρώ ο κ. Μπούκουρας, αλλά ακόμα δεν εχει εκδοθεί το σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Θετικά είναι πιθανό να ψηφίσει και ο έτερος ανεξάρτητος βουλευτής που εξελέγη με τη Χρυσή Αυγή, Χρυςοβαλάντης Αλεξόπουλος, που επίσης εχει διαχωρίσει τη θέση του απο τη Χρυσή Αυγή.

Οι υπόλοιποι βουλευτές της ΧΑ που δεν έχουν προφυλακιστεί θα συμμετάσχουν κανονικά στη διαδικασία αφού οι περιοριστικοί όροι που τους έχουν επιβληθεί τους το επιτρέπουν. Όλοι βρίσκονται είτε σε κατ΄οίκον περιορισμό είτε ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Πρόκειται για τους Ελένη Ζαρούλια, Δημήτρη Κουκούτση, Νίκο Μίχο, Μιχάλη Αρβανίτη, Αντώνη Γρέγο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση και Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο που αρχικά είχε προφυλακιστεί αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους τον περασμένο Αύγουστο

Με ανακοίνωσή τους πάντως οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ξεκαθαρίζουν ότι θα καταψηφίσουν:

“Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που εντολή Σαμαρά φυλακίστηκαν παράνομα θα έρθουν στη Βουλή με χειροπέδες και θα καταψηφίσουν τον μνημονιακό υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την ώρα που έχουν καταλυθεί η Δημοκρατία, το Σύνταγμα και η Λαϊκή Κυριαρχία και η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας βρίσκεται στη φυλακή αποκλεισμένη από τα κανάλια της διαπλοκής και στερούμενη του δικαιώματος δημοσίου λόγου.”

capital.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...