18.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Θερα-ιππασία στο Κέντρο Ιππασίας Πήγασος στο Βαρύπετρο

Ημερομηνία:

Μόλις 5 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων, σε μια καταπράσινη περιοχή στην Όαση Βαρυπέτρου, βρίσκεται το «Κέντρο Ιππασίας Πήγασος», ένας χώρος αθλητισμού, αναψυχής και πολιτισμού των αλόγων.

Το Κέντρο Ιππασίας Πήγασος ιδρύθηκε το 1995 από την οικογένεια Πούλαρη. Ο Άκης Πούλαρης, που είχε την αρχική ιδέα για τη δημιουργία του Κέντρου, μεγάλωσε μέσα σε μία οικογένεια όπου εδώ και γενιές εκτρέφουν  άλογα.

Τα παλαιότερα χρόνια το άλογο ήταν αναγκαίο για τις μεταφορές καθώς και για εργασίες.Πλέον όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι μηχανές πήραν τη θέση του, το άλογο απομακρύνθηκε από την καθημερινότητα του ανθρώπου, ο άνθρωπος απομακρύνθηκε από τη φύση και την θεραπευτική επαφή του με αυτό το θαυμάσιο ζώο.

Το Κέντρο ήρθε να καλύψει αυτό το κενό που έχουν αφήσει οι μοντέρνοι καιροί μας, να προωθήσει, δηλαδή, την αγάπη για το άλογο, και να βιώσουν και άλλοι τα αναζωογονοτικά αποτελέσματα που παράγει η σχέση με αυτό το ζωό.

Η ιδέα πήρε σάρκα και οστά το 1995 όταν η οικογένεια Πούλαρη πήρε την απόφαση να προχωρήσει στην ίδρυση του Κέντρου. Με τον πέρασμα των χρόνων αγόρασαν επιπλέον άλογα, εμπλουτίσανε τις δραστηριότητες, και πλέον λειτουργούνε ένα πρότυπο Κέντρο Ιππασίας.

[tribulant_slideshow post_id=”123337″]

Όπως μας ενημέρωσαν οι δραστηριότητες του Κέντρου είναι οι εξής:

*Ελεύθερη Ιππασία που προσφέρεται για όλες τις ηλικίες

*Μαθήματα Θεραπευτικής Ιππασίας ατόμων με ειδικές ανάγκες από ειδικά καταρτισμένο προσωπικό

*Μαθήματα Παιγνιώδους Ιππασίας  από ειδικευμένο προσωπικό για τους μικρούς μας φίλους.

*Ειδικά προγράμματα διαδραστικών παιχνιδιών για σχολικές – ομαδικές εκδρομές.

Σκοπός όλων των μαθημάτων είναι η εξοικείωση των παιδιών με τη φύση και τη φροντίδα του αλόγου, η ανάπτυξη κινητικών και γνωστικών δεξιοτήτων.

Τα μαθήματα για ενήλικες γίνονται από τον Άκη Πούλαρη ενώ για τα μαθήματα για παιδιά και θεραπευτικής ιππασίας υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό και Δάσκαλοι Αλόγων.Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνεται  αίθουσα αναμονής – καφε και ειδικός χώρος εκγύμνασης και πραγματοποίησης μαθημάτων.

"google ad"

Τέλος, ο χώρος διατίθεται και για εκδηλώσεις –party και άλλα event από 20 ως 100 άτομων.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6945600899, 6983405209

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ